Zulme Karşı Ayakta: Müminlerin Adalet Mücadelesi BoluNet
222

 

ADALETİN BEKÇİLERİ: KIYAMET GÜNÜNE DEK HAKKIN YANINDA

 

Bugün, toplumları adalet üzerine inşa etme ideali, tarihin her döneminde olduğu gibi, müminlerin temel sorumluluğu olarak karşımıza çıkıyor. Yüce Rabbimizin emirleri ve Peygamber Efendimizin (s.a.s) sünneti ışığında, adaletin toplumun temel taşı olduğu vurgulanıyor. Ancak, dünyanın dört bir yanında adaletin temsilcisi olduklarını iddia eden zalimlerin yarattığı acılar, bu kutsal değerin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

 

İslam inancında, adaletin sadece bir değil, en önemli değerlerden biri olduğuna dair kuvvetli vurgular bulunmaktadır. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de adaletin önemini, iman edenlere adil olmalarını emrederek ve adaletsizliğin her türüne karşı çıkarak defalarca hatırlatır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de adaletin, yönettikleri insanlara, ailelerine ve sorumlulukları altındaki herkese hakkaniyetle davranmanın önemini vurgulamıştır. Adalet, Yüce Allah'ın nurdan tahtlar vaat ettiği, toplumun ayakta kalması için elzem bir unsurdur. Bireylerin, aile içinde ve toplumsal ilişkilerinde adaleti gözetmeleri gerektiğine vurgu yapılırken, özellikle ticarette ve toplumsal ilişkilerde hakkaniyetin korunması gerektiği belirtiliyor.

 

Adaletin sadece teorik bir değer olmadığı, her müminin hayatının her alanında adaleti tesis etme sorumluluğu taşıdığı vurgulanmakta. Zalimlerin zulümlerine karşı adaletin korunması ve haklının yanında yer alınması çağrısı yapılıyor. Adaletin yalnızca dünyada değil, ahirette de en büyük hesap görücü olacağı hatırlatılarak, kıyamet günü kurulacak adalet terazilerinden bahsediliyor.

 

Bu haber BoluNet tarafından hazırlanmıştır. Daha fazla bilgi, büyüme analizi ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği