Zehirli Sarmallardan Kurtuluş: Bağımlılığa Hayır Diyoruz... BoluNet
222

 Bağımlılıkla Mücadele: Bilinçli Bir Toplum İçin El Ele

 

BoluNet olarak, toplum sağlığını ve ahlaki değerleri koruma misyonumuzun bir parçası olarak, zararlı alışkanlıkların toplum üzerindeki etkilerini ele alıyoruz. İslam’ın, sağlığı ve akli dengemizi korumaya yönelik emirleri çerçevesinde, alkol, kumar ve uyuşturucu kullanımının yarattığı tehlikelere dikkat çekmek istiyoruz.

 

İslam dininin, can ve akıl gibi değerleri koruma altına aldığını ve zarar verici her türlü alışkanlıktan kaçınmayı emrettiğini biliyoruz. Alkol kullanımı, aile yuvalarını dağıtan, trafik kazalarına ve birçok acıya yol açan bir problem olmakla kalmıyor, aynı zamanda dini açıdan da yasaklanmış durumda. Kumara gelince, kolay para kazanma düşüncesiyle bireyleri yalnızlık ve umutsuzluğa sürükleyen, İslam’da kesinlikle haram kılınan bir başka tehlike olarak karşımıza çıkıyor. Gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu ve madde bağımlılığı ise, aile sevgisinden ve şefkatinden mahrum kalanları, tehlikeli bir yola itebiliyor.

 

BoluNet olarak, zararlı alışkanlıkların yayılmasını önlemek ve toplumsal bilinci artırmak için hep birlikte çalışmalıyız. İnternet ve sosyal medyanın da ölçülü kullanımı konusunda dikkatli olmalı, dijital bağımlılığın insanları gerçek hayattan koparmasına izin vermemeliyiz. Unutulmamalıdır ki, sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar, zararlı alışkanlıklardan uzak durmakla mümkün olacaktır. Bu mübarek Ramazan ayında, dünya genelindeki tüm mazlumlar için dua ederken, aynı zamanda kötü alışkanlıklardan arınmış bir toplum için de dua etmeliyiz.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği