YURTDIŞINDA OY KULLANIMI 2 KAT ARTI ? DARKWEB Ne Demek ?
222

Ulusal bir gazetede bahsedilen habere göre; Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının ilk beş gün boyunca seçimlere katılımında, 2018 Genel Seçimleri'yle mukayese edildiğinde iki kattan fazla artış olduğunu belirtti. Haberde yurtdışı temsilciliklerinde oy kullanan seçmen sayısının ilk beş günde 644.972 olduğu bildirildi.

Birçok kaynakta seçim boyası ve seçmenin oy kullanabilinir olduğuna dair hazırlanmış evrak olmadan oy kullanmanın seçim güvenliği, mükerrer oy kullanımı ve tanıdıklar adına oy kullanabilmeye (!) olanak vereceği yönde eleştiriler getiriliyor. Umarız değinilen korkular gerçekleşmez ve halkın teveccühü değiştirilmez.

--------
 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun için -Amerika seçimlerinde Hillary Clinton aleyhine, Donald Trump'ın kampanyasında kullanıldığı iddia edilen uygulamaya atıfta bulunarak- “Cambridge Analytica'cılık oynamak kapasitenizi aşar” ifadesini kullandı. Açıkçası bu tarz analizlerin kullanımı ne ilk, ne de son olacaktır. Bunların kullanılması da ahlaki olarak uygun olmasa da kanuni olarak suç teşkil etmemektedir. Önemli olan bu analizin yapıldığı iddia ediliyorsa kişisel veriler gerçekten sızdırılmış olabilir mi?

Cambridge Analytica uygulaması nedeniyle Facebook'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin izinsiz paylaşılmasıyla ilgili süreç içinde ABD Kongresi'nde ifade verdi ve özür diledi.

Şirkete tarihi bir miktar olan 5 milyar dolar ceza kesildiğini, Cambridge Analytica firmasının da kapatıldığını unutmamamız gerekiyor.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, Altun ile İletişim Başkanlığı'nda yönetici olan bazı diğer isimlerin “darkweb” olarak bilinen ağlar için “anlaşma” yapmaya çalıştığını da iddia etti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise iddialara "yine" Twitter hesabından verdiği yanıtta, Kılıçdaroğlu’nun iftira atarak “dedikodu siyaseti” yaptığını yazdı. Altun, “Demokrasinin en büyük düşmanlarından biri olarak gördüğümüz dezenformasyonla mücadele ediyoruz” ifadesini de kullandı.

Şimdi gerçekten, şüphe uyandıracak deliller varsa Sayın Kılıçdaroğlu'nu suç duyurusunda bulunması gerektiği ifade ediliyor.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği