Yılların Sonunda İnsanın Kendiyle Yüzleşmesi... BoluNet
222

 

 

 

Ömür Defterimiz: Muhasebe ve İmanla Geçen Yılın Ardından

 

Yüce Rabbimizin ayetlerinde ve Sevgili Peygamberimizin (s.a.s) hadislerinde vurgulanan muhasebe bilincinin önemi, hayatımızın her anında, her adımımızda bizleri kuşatıyor. "Ey iman edenler! Allah’a itaatsizlikten sakının" diyen ayetin ışığında, her bireyin, yarın için ne hazırladığını düşünmesi gerektiğini hatırlatan hutbeler, Müslümanların gönüllerine dokunuyor.

 

Yılın son günlerinde bir miladi yılın daha kapanışına şahit olan cemaat, ömür sermayelerinden bir yılı daha tüketmenin hüzün ve muhasebesini yaşıyor. Kainatın Rabbine hesap verme şuuruyla dolup taşan gönüller, bu dünyadan ibadet, iman ve güzel ahlakla bezeli bir ömür sürmek için niyet tazeleyerek yeni bir başlangıca hazırlanıyor.

 

Muhasebe Bilinci ve İmanın Gücü

İmanın gereği olarak, her an Allah’ın gözetimi altında yaşamanın bilinciyle dolu olan Müslümanlar, emanet olarak kabul ettikleri her bir nimetin kıymetini bilerek şükrünü eda etmenin yollarını arıyorlar. Günahkar dillerin, ellerin ve ayakların aleyhlerine şahitlik edeceği o günü unutmadan, iyiliklere şahitlik edecek mümince bir hayat yaşamayı amaçlıyorlar.

 

Vatanın ve Kardeşliğin Korunması

Geçtiğimiz günlerde millet olarak yaşadığımız menfur terör saldırıları sonucunda şehit düşen kahraman evlatlarımızın acısı hala taze iken, Müslümanların vatanın bütünlüğü, istiklal ve kardeşlik için kenetlenmesi gerektiği vurgulanıyor. Filistin'de masumları katledenlerle aynı kirli ellerin işi olan terör örgütlerine karşı birlik ve beraberlik içinde olmanın, bu tür saldırılara karşı en güçlü kalkandır.

 

Yüce Rabbimizin rahmetiyle, kahraman şehitlerimize sonsuz rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileyen bu hutbenin ardından, Müslümanların yeni bir yıla imanla, kardeşlikle ve muhasebe bilinciyle girmeleri için dualar ediliyor.

 

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği