Yeneroğlu Soruyor: İstanbul'da Hakim ve Savcılarda Rüşvet Skandalı mı Var?...BoluNet
222

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde Rüşvet ve Çeteleşme İddiaları Meclis Gündeminde

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdiği ve medyada geniş yer bulan yazıyı Meclis gündemine taşıdı. Yazıda, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görev yapan bazı hakim ve savcıların rüşvet aldığı ve yargı içinde çeteleşen gruplar olduğu iddiaları yer alıyor.

İddialar Neler?

Başsavcı İsmail Uçar'ın HSK'ya gönderdiği yazıda, Anadolu Adliyesi'nde görev yapan bazı hakim ve savcıların para karşılığı erişim engeli ve tahliye kararları verdiği belirtiliyor. İddialara göre, bu hakim ve savcılar, 125 kilogram uyuşturucu bulunan iki sanığı iki ayda tahliye etmiş, 1,5 milyon avroluk soygun yapan bir zanlıya 6 ay sonra tahliye vermiş ve yasadışı bahis işleten kişileri de 2 ayda tahliye etmişler.

Meclis'te Sorular Yöneltildi

Yeneroğlu, konu hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a çeşitli sorular yöneltti. Sorular arasında, "İddialar hakkında HSK tarafından hangi işlemler yapılmıştır?" ve "İdari açıdan görevden el çektirilen hakim veya savcı var mıdır?" gibi önemli konular yer alıyor.

Yargıda Şeffaflık Tartışması

Bu iddialar, Türkiye'de yargı sisteminin şeffaflığı ve güvenilirliği konusunda ciddi tartışmaları beraberinde getirdi. Eğer iddialar doğruysa, bu durum yargı sisteminin tümüne olan güveni sarsabilir.

Devam Eden Soruşturmalar

Konu hakkında HSK'nın bir soruşturma başlatıp başlatmadığı henüz netlik kazanmamışken, kamuoyu bu iddiaların peşini bırakmış değil. Yargı içinde çeteleşen gruplar olduğu iddiaları hakkında daha önce başlatılan bir soruşturma olup olmadığı da merak konusu.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği