Yeneroğlu:
222

Mustafa Yeneroğlu'dan Tarihi Gerçeklere Vurgu: "Aksisi Zorba Devlettir"

DEVA Partisi Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Mehmet Salih Akdeniz'in trajik hikayesini hatırlatarak Türkiye'nin tarihindeki karanlık dönemlere dikkat çekti.

DEVA Partisi Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'nin tarihindeki karanlık dönemlere dikkat çekti. Mehmet Salih Akdeniz'in trajik hikayesini hatırlatarak, devletin hukukla sınırlandırılmasının önemine vurgu yaptı.

Yeneroğlu, "Mehmet Salih Akdeniz’den geriye kalanlar birkaç parça kemik, bir sigara tabakası ve bir AİHM kararının adı: 'Mehmet Salih Akdeniz ve diğerleri vs Türkiye.' Tarihimizde fazlasıyla yaşanan ve hiç de gurur duyamayacağımız, ibret almamız gereken bu tarihi gerçekleri hatırlatanlara bugün 'devlet benim' diye kükreyenler neden şahin kesiliyor?" ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı, Tayyip Erdoğan'ın geçmişte devletin adaletle sınırlandırılması gerektiğini savunduğunu belirterek, güçlenmeyle birlikte bu ilkeyi unuttuğunu ve kitlesinin çoğunluğunu bu kötülüklere ikna edebildiğini dile getirdi.

Yeneroğlu, son yıllarda 28 Şubat zihniyetinin hayal edemeyeceği aşırı milliyetçi militarist bir söylem geliştirildiğini, ulusalcıların tezlerinin kabul edildiğini ve toplumsal meşruiyet sorununun aşıldığını belirtti.

DEVA Partisi Başkan Yardımcısı, "Hukuk devleti kendini sorgulattıran, her eyleminin hesabını vatandaşına veren devlettir. Aksisi zorba devlettir." diyerek sözlerini tamamladı.

Mustafa Yeneroğlu Kimdir?

Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin tanınmış siyasetçi ve avukatlarından biridir. 1 Temmuz 1975'te Bayburt'ta doğan Yeneroğlu, genç yaşta ailesiyle birlikte Almanya'ya göç etti ve eğitim hayatını burada sürdürdü.

Erken Yaşamı ve Eğitimi:
1976 yılında ailesiyle birlikte Almanya'nın Köln şehrine taşındı. Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Yeneroğlu, 1987 yılından itibaren yurt dışındaki sivil toplum çalışmalarına aktif olarak katıldı. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Yurt Dışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyeliği ile Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Derneği Kurucu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca Perspektif ve Sabah Ülkesi dergilerini yönetti ve IGMG Genel Sekreterliği görevini üstlendi.

Siyasi Kariyeri:
Mustafa Yeneroğlu, Haziran ve Kasım 2015 ile 24 Haziran 2018 Türkiye Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2017-18 yılları arasında TBMM Anayasa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu üyeliği görevlerini üstlendi. Ancak 2019'da AK Parti'den istifa ederek, 2020'de Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Özel Hayatı:
Mustafa Yeneroğlu, çok iyi düzeyde Almanca ve iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Özel hayatında evli olan Yeneroğlu, 3 çocuk babasıdır.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği