Yamaner, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Duygu Dolu Mesaj Yayınladı... BoluNet
222

TESUD Bolu Şube Başkanı Yamaner'den 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı – BoluNet

 

TESUD Bolu Şube Başkanı ve Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yamaner, mesajda gazilik ve şehitlik kavramlarının önemini vurguladı ve bu unvanların Türk milletinin tarihindeki destansı yerini anlattı.

 

Yamaner, mesajında ​​şu ifadelere yer verdi:
“Türk vatanseverliği, kahramanlığı ve fedakârlığının simgesi olan GAZİ'lik, Türk milletinin yüceliğinin bir nişanesidir. Şehitlik ve gazilik birbirinden ayrılan iki kutsal unvandır. Vatan için canını verenler şehit, bu uğurda savaşıp sağ dönenler ise gazidir. Bu iki unvan, dinimizde ve tarihimizde büyük bir anlam taşır. Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda ve Kıbrıs'ta vatanını savunan askerlerimiz, Türk milletinin gönlünde kalan dek saklanan gazilerdir.”

 

Yamaner, ayrıca dinimizde gazilik ve şehitliğin önemiyle ilgili Kur'an-ı Kerim'den bir ayetle mesajını güçlendirdi:
“De ki: Bize iki iyilikten başka bir şeyden devam etmek mi? (et-Tevbe 9/52) Bu ayet, gazilik ve şehitliğin ne denli kutsal unvanlar olduğunu göstermektedir.”

 

Yamaner, mesajında ​​Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de gazilik unvanını büyük bir gururla taşıdığını hatırlattı.
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından kendisine verilen Gazi ve Mareşal unvanlarını büyük bir onurla kabul etmiştir. O gün bu yana 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanıyor” diyen Yamaner, Türkiye'nin tarihindeki gazilerin önemine değindi.

 

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Bolu'dan 614 askerin katıldığını ve 7 şehit verildiğini belirten Yamaner, bu kahramanları da minnetle andı.
“Ben de Kıbrıs Kuvvetleri Türk Alayı'nda bir üst üsteğmen olarak görev aldım ve Yunan Alayı'na karşı yapılan mücadeleye katıldım. Bu mücadelede yerde bulunmaktan büyük bir gurur duydu” ifadesinden yararlandı.

 

Yamaner, mesajını şu sözlerle sonlandırdı:
“En büyük Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını ve kanlarını veren tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, Gaziler Günü'müzü kutluyorum.”

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve düzeninin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve önemli hikayeler sizi bekliyor: www .bolunet .com .tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği