Vehne Nedir? Müslümanların En Büyük Tehlikesi Üzerine Önemli Bilgiler... BoluNet
222

BoluNet’ten Hayırlı Cumalar: Vehne Karşı Birlik ve Beraberlik Çağrısı

 

Bu hafta BoluNet olarak, İslam’ın en önemli mesajlarından biri olan birlik ve beraberliği siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istiyoruz. Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) Müslümanların üzerinde duran en büyük tehlikelerden biri olarak işaret ettiği “vehne” kavramı, günümüzde de Müslüman topluluklar için kritik bir uyarı niteliği taşıyor.

 

Vehne: Müslümanların Gücünü Zayıflatan Tehlike

 

Peygamber Efendimiz (s.a.s), Sahâbe-i Kirâm’a hitap ederken, Müslümanların sayıca fazla olmalarına rağmen, birlik ve beraberlikten yoksun kaldıkları takdirde düşmanlarının önünde savrulacaklarını belirtmiştir. "Vehne" olarak ifade edilen bu tehlike, dünyayı aşırı sevme ve ölümü kötü görme anlamına gelir. Bu iki durum, Müslümanların manevi ve toplumsal güçlerini zayıflatarak, düşmanlarının karşısında etkisiz hale gelmelerine yol açar.

 

Müslümanlar İçin Birlik ve Beraberlik Zamanı

 

BoluNet olarak, bu kutsal cuma gününde Müslüman kardeşlerimizi birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) öğütlerine kulak vererek, dünyaya aşırı bağlanmaktan kaçınmalı ve Allah’ın rızasını kazanma yolunda birlikte adım atmalıyız. Fitne, fesat ve tefrikaya karşı durarak, İslam’ın öz değerlerini korumalıyız.

 

Dünyevi Meşgaleler Arasında İslam’ın İlkelerini Unutmayalım

 

Günümüzde dünya meşgaleleri, Müslümanları sıkça İslam’ın hayat veren ilkelerinden uzaklaştırabiliyor. Ancak Rabbimizin bizden istediği, ne dünya için ahireti ne de ahiret için dünyayı terk etmektir. İslam’ın bu denge anlayışı, hem dünyada hem de ahirette huzurlu bir hayatın anahtarıdır.

 

Hac Kayıtları Başladı: 2025 Yılı İçin Hazırlıklarınızı Yapın

 

Bu hafta ayrıca, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin başladığını sizlerle paylaşmak isteriz. Hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızın, 16 Eylül 2024 tarihine kadar e-Devlet sistemi üzerinden ön kayıtlarını yapmaları gerekiyor. Ayrıca, önceki yıllardan kaydı bulunan vatandaşlarımızın da kayıtlarını güncellemeleri önemle tavsiye edilmektedir. Detaylı bilgi almak için il ve ilçe müftülüklerimizle iletişime geçebilirsiniz.

 

Hayırlı Cumalar, Bolu!

 

BoluNet ailesi olarak, bu mübarek cuma gününde, tüm okuyucularımıza hayırlı cumalar diliyoruz. Müminlere karşı şefkat ve merhamet, zalimlere karşı ise vakar ve izzetle dolu bir hayat sürmeyi nasip etsin.


 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
2 GS  Galatasaray 4 4 0 12
3 İBFK  Başakşehir 4 3 0 10
4 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği