Vaatten Öteye Geçemeyen Sözler: BoluNet, Seçim Vaatlerini Mercek Altına Alıyor...BoluNet
222
 
 

Yarının Vaatleri: Zaman Makinesi Gerçek mi Oluyor?

 

22 yıllık bir zaman diliminde duyduğumuz en popüler vaatlerin, hayatımıza mizahi bir dokunuşla nasıl "giremediğini" hepimiz biliyoruz. "Ekonomi uçacak" denildi, ama biz hala yerçekimine karşı bir mücadele içerisindeyiz. Evet, ciddi bir kalkış için pistte bekliyoruz, ama uçuşun ne zaman olacağı hala bir muamma.

 

Camilerden gelen şehit haberleriyle yüreğimiz sızlarken, barışın kanatları altında huzur bulmayı umut ediyoruz. "Dolar düşecek" serenadlarıyla uykularımız kaçarken, sabahları uyanıp ekonomik hava durumunu kontrol etmeden işe gitmiyoruz. Herkes bir yatırımcı, her ev bir döviz bürosu, her akşamüstü bir finans raporu.

 

Ve tarım; "Avrupa'da birinci olacağız" denildi ama biz hala yerel pazara gidip organik domates ararken, Avrupa'nın hangi sırasında olduğumuzu unuttuk. En yüksek asgari ücretin bizde olduğu söylenirken, cebimizdeki paranın asgari seviyede olduğu gerçeğiyle yüzleşiyoruz.

 

Avrupa'nın bizi kıskandığını duyduk, ama biz hala Avrupa vizesi için sıra beklerken, vize ofislerindeki kalabalığa bakıp "Acaba hangi Avrupa bizi kıskanıyor?" diye düşünmeden edemiyoruz.

 

AKP'ye oy verenlerin öbür tarafa hesap sorulmayacağı vaadiyle, seçim sandıklarının ötesine geçen bir adalet umuduyla oyumuzu kullanırken, cennet ve cehennem konularını siyaset meydanlarına taşımanın hikmetini sorguluyoruz.

 

Vatandaşlar varlık kuyruğunda beklerken, bizler "Nisan mı daha iyi, yoksa Mart mı?" diye mevsimlik tahmin yarışında bulunuyoruz. Ve en nihayetinde, "Gazze'ye gideceğim" sözünü duyup, Google Maps'te Gazze'yi ararken, oraya en hızlı rota üzerinden nasıl gidileceğini planlıyoruz.

 

Avrupa'ya vizesiz gideceğiz denildiği günlerde, hepimiz pasaportlarımızı yenilemeye koşarken, şimdi pasaportlarımızın süresinin dolup dolmadığını kontrol etmeyi bile unuttuk.

 

Bu ve bunun gibi pek çok vaat, gazete manşetlerinde yerini aldı, sosyal medya mecralarında alay konusu oldu ve kahvehane sohbetlerinin vazgeçilmez mizahi malzemesi haline geldi. Peki, bu vaatler ne zaman gerçekleşecek? Yoksa biz mi zamanda bir yolculuğa çıktık da haberimiz mi yok?

 

BoluNet olarak biz, zamanın ve vaatlerin gerçekleşmesini beklerken, gülümsemeyi ve umudu kaybetmiyoruz. Her zaman, her yerde, her vaate bir mizah kırıntısı ekleyerek,

BoluNet ile dünyaya bakıyoruz.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği