Ünlü İş Adamı Umut Oran'dan Dev Adım: Gençler İçin Vakıf Kurdu!...BoluNet
222

Tuna Umut Oran Vakfı, Türk Gençliğinin Geleceğini Aydınlatıyor!


Ünlü iş adamı, sivil toplumcu ve siyasetçi Umut Oran, eşi Tuna ile birlikte "Tuna Umut Oran Vakfı (TUOV)" adında yeni bir vakıf kurduğunu duyurdu. Vakfın ana amacı, Türkiye'nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi gençlerin eğitimine katkıda bulunmak.

Umut Oran, vakfın kuruluş amacını şu sözlerle ifade etti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası olan akıl ve bilimi referans alarak, yeterli sosyoekonomik olanaklara sahip olmayan dürüst, ahlaklı ve başarılı gençlere ve öğrencilere burslar vererek onları geleceğe hazırlamak, maddi ve manevi destek sağlamak."

Vakfın, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem birincisinden, Şehit Aileleri Derneği tarafından belirlenen şehit çocuklarına, CHP Genel Merkezinin belirleyeceği Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencilerine, ÇYDD'nin tespit edeceği ihtiyaç sahibi öğrencilere ve daha birçok farklı kesimden öğrenciye destek olması planlanıyor.

Ayrıca, Domino Tekstil bünyesinde çalışanların çocuklarına ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) belirleyeceği Tekstil Mühendisliği öğrencilerine de burs verilmesi hedefleniyor.

Umut Oran, "Türk milletine en çok yakışan şey dayanışmadır. Ben ve eşim de bu geleneği devam ettirmek ve vakfımız aracılığıyla 'dayanışma geleneğini' sonsuza kadar yaşatmak istedik." dedi.

Vakfın kuruluşu, Türk gençliğine olan inancın ve dayanışma duygusunun bir yansıması olarak görülüyor. Umut Oran, vakfın Türkiye'ye çok büyük hizmetler edecek gençlere destek olacağına inandığını belirtti.

Tuna Umut Oran Vakfı'nın kuruluşu, Türk milletinin geleceğine olan inancın ve gençlerin potansiyeline duyulan güvenin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Vakfın, gençlerin eğitimine ve gelişimine katkıda bulunarak, Türkiye'nin aydınlık yarınlarına ışık tutması bekleniyor.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği