Uğur Mumcu'nun Ardından 31 Yıl: Türker Ateş'ten Anlamlı Sözler...BoluNet
222

Türker Ateş'ten Uğur Mumcu'ya Anlamlı Saygı: 31. Yıl Dönümünde Hala Yaşayan Bir Efsane

 

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Türkiye'nin unutulmaz gazetecilerinden Uğur Mumcu'yu, onun katledilişinin 31. yıl dönümünde duygusal bir mesajla andı. Ateş'in sözleri, Mumcu'nun mirasının ne denli yaşamakta olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'daki evinin önünde arabasına yerleştirilen bomba ile suikasta kurban gitmişti. Araştırmacı gazeteci olarak, terör ve silah kaçakçılığı gibi kritik konularda yaptığı çalışmalarla tanınıyordu. Mumcu'nun katledilişinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen, suikastın ardındaki sır perdesi hala aralanamadı. Mumcu'nun ölümü, Türkiye'de basın özgürlüğü ve ifade hürriyetine yönelik saldırıların simgesi haline geldi.

 

Türker Ateş'in anma mesajı, Mumcu'nun değerlerini ve ilkelerini yücelterek, "Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim, Ben laikim, Ben antiemperyalistim, Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, Ben insan haklarını savunucusuyum, Ben terörün karşıyım, Ben yobazların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım" ifadelerini kullandı. Bu sözler, Mumcu'nun sadece bir gazeteci olmanın ötesinde, cesur bir düşünce adamı olduğunu hatırlatıyor.

 

Uğur Mumcu'nun anıları ve fikirleri, Türker Ateş ve diğer pek çok kişi tarafından yaşatılmaya devam ediliyor. Mumcu'nun ölüm yıl dönümü, Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Mumcu'nun bıraktığı miras, Türkiye'nin demokratik ve laik değerlerine sahip çıkma konusunda ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

 

BoluNet ile dünyaya açılan pencereniz. Her haberimizde, yerelden globale uzanan bir yolculuğa çıkın. Daha fazla bilgi ve derinlemesine analizler için www.bolunet.com.tr.

Her zaman, her yerde, BoluNet.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği