Türkiye ve Dünya Gündeminde Öne Çıkan Haberler - 3 Ocak 2024
222

Türkiye ve Dünya Gündeminde Öne Çıkan Haberler - 3 Ocak 2024

 

Yargıtay'dan Can Atalay Kararı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkında önemli bir karara imza attı. Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararlarına rağmen, Atalay'ın 18 yıl hapis cezası onandı ve kararın TBMM'ye gönderilmesine hükmedildi. Atalay, bu kararla milletvekilliğini kaybetme riskiyle karşı karşıya​​.

 

Ankara'da Savunma Sanayii Zirvesi

Başkent Ankara'da gerçekleşen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Türkiye'nin savunma sanayii için önemli adımlar atıldı. Toplantıda, uçak gemisi tasarımı ve yeni tip gemilerin inşası gibi projelere karar verildi. Savunma sanayiinin ihracat rakamları ve gelecekteki hedefleri de masaya yatırıldı​​.

 

Enflasyon Rakamları ve Emekli Maaş Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte, emeklilerin merakla beklediği maaş zammı oranları da netleşti. Yüzde 37,57 olarak belirlenen enflasyon farkıyla en düşük emekli maaşı 10 bin 317 liraya yükseldi. Meclis'te yapılacak düzenleme ile bu rakamın daha da artması bekleniyor​​.

 

İran'da Peş Peşe Patlamalar

İran'ın Kirman eyaletinde, Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında iki büyük patlama meydana geldi. Terör saldırısı olduğu belirtilen bu patlamalarda en az 73 kişi hayatını kaybetti, 170 kişi yaralandı. Bu olay, Orta Doğu'daki tansiyonu daha da artırdı​​.


 

BoluNet ile dünyaya açılan pencereniz. Her haberimizde, yerelden globale uzanan bir yolculuğa çıkın. Daha fazla bilgi ve derinlemesine analizler için www.bolunet.com.tr.

Her zaman, her yerde, BoluNet.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği