TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ KISA KISA...
222

 

ALİ BABACAN: 28 ŞUBATÇILARIN VE FETÖ’CÜLERİN UYGULADIĞI TEKNİKLERİ ŞU ANDA

SAYIN ERDOĞAN UYGULUYOR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan TV 5 yayınında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve iletişim ekibini “28 Şubatçıların ve FETÖ’cülerin tekniklerini uygulamakla” suçladı. Babacan, “Bu seçimde yalan siyaseti yaptılar. Yalanlarını yüzlerine çarpmak zorundayız" dedi. Ekonomiyle ilgili de Babacan'ın, “Erdoğan kazanırsa bizi bir dehşet bekliyor” sözleri dikkat çekti.

BABACAN’DAN İKİNCİ TUR YORUMU: ÜMİTSİZLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin olarak, “Ümitsizlik asla söz konusu değil” dedi.

DEVA PARTİSİ SOSYAL MEDYA

ALİ BABACAN: BİZ TERÖRE GEÇİT VERMEYİZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından; “Erdoğan kazanırsa...” notuyla bir video yayınladı, seçmenlere seslendi. Babacan, “Biz teröre de geçit vermeyiz, kazanımlarımızı kaybetmeye de izin vermeyiz” dedi.

POLİTİKA

CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU: MONTAJ VE İFTİRALAR HER YERDE; MESAJIMI YAYMAM İÇİN VİDEOMU HER YERDE PAYLAŞIN!
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "10 milyon Suriyeli yetmedi, 10-20 milyon dahası mı gelsin? Unutma, oyu benim için değil kendin için vereceksin. Vatanını seven, sandığa gelsin" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu videosunu, "Sevgili gençler; montaj ve iftiralar her yerde, mesajımı yaymam için, bu namertliğe karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Videomu her yerde paylaşın! Her yerde anlatın!" cümleleriyle paylaştı.

BAHÇELİ: ERDOĞAN'I 28 MAYIS'TA CUMHURBAŞKANI YAPMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Kahramanmaraş'ta konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sandıkta mührü elimize alıp, vuruşu Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a yaparak 28 Mayıs'ta onu cumhurbaşkanı yapmak mecburiyetindeyiz" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN 'CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI ADAYLIĞINDAN ÇEKİLME' AÇIKLAMASI: KILIÇDAROĞLU İSTERSE BİR AN BİLE DÜŞÜNMEM
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisinden 'Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevinden feragat etmesini' istemesi halinde; "bir an bile düşünmeden" ayrılacağını açıkladı.

ERDOĞAN MUHALİF SEÇMENDEN OY İSTEDİ: ÜLKENİN VE MİLLETİN AYDINLIK GELECEĞİ İÇİN BU DEFA BİZE DESTEK VERMENİZİ BEKLİYORUZ
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta; “Asla rehavete kapılmıyoruz. Zafer sarhoşluğu içine girmiyoruz. İkinci turda, 14 Mayıs'ta sandığa giden tek bir vatandaşımızın dahil fire vermesini istemiyoruz. İlk turda diğer adaylara oy vermiş kardeşlerimizin, ülkenin ve milletin aydınlık geleceği için bu defa bize destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN GENÇLERE: HAYAT TARZINIZA MÜDAHALE ETMEDİK; DÜŞÜNCE TARZI VE BEĞENİLERE KARIŞILMASINA İZİN VERMEDİK
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, gençlere yönelik yayımladığı mesajında "Bu 21 yıl boyunca hiçbir genç kardeşimin hayat tarzına müdahale etmediğimiz gibi, kimsenin bir başkasının kılık kıyafetine, düşünce tarzına, beklentilerine, beğenilerine karışmasına da izin vermedik" dedi.

ERDOĞAN: İLK TURDA DİĞER ADAYLARA OY VERMİŞ KARDEŞLERİMİZİN, ÜLKENİN VE MİLLETİN AYDINLIK GELECEĞİ İÇİN BU DEFA BİZE DESTEK VERMESİNİ BEKLİYORUZ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta; “Asla rehavete kapılmıyoruz. Zafer sarhoşluğu içine girmiyoruz. İkinci turda, 14 Mayıs'ta sandığa giden tek bir vatandaşımızın dahil fire vermesini istemiyoruz. İlk turda diğer adaylara oy vermiş kardeşlerimizin, ülkenin ve milletin aydınlık geleceği için bu defa bize destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

ERDOĞAN: İSTİYORLAR Kİ KİMİ ADAY GÖSTERİRLERSE MİLLETİMİZ TIPIŞ TIPIŞ OY VERSİN

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz bunları kaç defa sandığa gömerse gömsün bu kibirli ve kaba tavırlarından asla vazgeçmiyorlar. İstiyorlar ki insanlar önlerinde diz çöksün. İstiyorlar ki kimi aday gösterirlerse milletimiz tıpış tıpış oy versin. Siyasetçi demek milletin hizmetkarı demektir. Milletin desteğini hak edeceksin, eser ortaya koyacaksın. İnsanlara umut ve güven aşılayacaksın." dedi.

SİNAN OĞAN: İKİNCİ TURUN ANA GÜNDEMİNİ DE BELİRLEME YETİSİNE SAHİP OLDUK; BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN
Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Gönderisinde seçim sonucunu değerlendiren Oğan, "Seçimlerin ikinci tura kalmasını sağlamakta beraber, ikinci turun ana gündemini de belirleme yetisine sahip olduk" ifadelerini yazarak, "Bizi izlemeye devam edin" dedi.

AKŞENER, 14 MAYIS SONRASI İLK KEZ KONUŞTU: KILIÇDAROĞLU, OĞAN’A VE İNCE'YE İSTEDİĞİ GÖREVLERİ VEREBİLİR
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçilmesi için hepimiz en şiddetli şekilde, elimizden gelenin sonuna kadar çalışacağız" dedi. Akşener, yüzde 5,3 oranında oy alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ile görüşmediğini, bu konuda Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yetkili olduğunu belirterek, "Oğan ya da bir başka arkadaşımız, İnce de dahil, her türlü görüşme yetkisini, talepleri varsa o talepleri yerine getirme yetkisini verdik. Her türlü görevi, talebi yerine getirebilir" dedi.

DP'Lİ ENGİNYURT'TAN, KILIÇDAROĞLU'NA: BENİ İÇİŞLERİ BAKANI İLAN ETSİN, SOYLU'NUN HAKKINDAN BEN GELİRİM
Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Kemal Kılıçdaroğlu, beni acilen İçişleri Bakanı yapacağını ilan etmeli. Süleyman Soylu’nun hakkından ancak ben gelirim. Bunun diline ancak ben cevap veririm” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN İKİNCİ TUR VE SİNAN OĞAN AÇIKLAMASI: "UMUYORUM İYİ BİR UZLAŞMA OLUR”
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu ve ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile yapılan görüşmelere ilişkin soruları yanıtladı. İmamoğlu “Sayın Oğan ile Sayın Kılıçdaroğlu görüşmeleri yapıyor. Zafer Partisi’yle yapıyor. Benim şahsen gündemimde değil. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yönettiği bir alan, saha. Umuyorum iyi bir uzlaşma olur” dedi.

BAKAN YANIK: GÖNLÜMÜZ 14 MAYIS'TAN DAHA RAHAT

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve AKP Milletvekili Derya Yanık, "Gönlümüz 14 Mayıs'tan daha rahat. Çünkü gerçekten her seferinde durduğumuz yerin ve liderimizin ne kadar kıymetli olduğunu her gün, her saniye, her sözleriyle bize gösteren bir muhalefet var." dedi.

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI: 2023'TE 93 BİN 148 DÜZENSİZ GÖÇMENİN GEÇİŞİ ENGELLENDİ

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nca, "2023’ün başından beri 93 bin 148, bugüne kadar toplam 2 milyon 836 bin 775 düzensiz göçmenin ülkemize girişi engellenmiştir" açıklaması yapıldı.

MURAT AĞIREL: NEVŞEHİR’DEKİ PANOLARA MUHALEFET ALEYHİNDE YALAN REKLAMLAR ASILIYOR
Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından paylaştığı görsellerle, Nevşehir Belediyesi Turizm ve AŞ tarafından Nevşehir’deki panolara muhalefet aleyhinde afişlerin asıldığını yazdı.

ENGİN ALTAY: HİZBULLAH'I MECLİS'E SOKAN ERDOĞAN'DIR; KÖKÜNÜ KAZIMAK BAY KEMAL'E NASİP OLACAK
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul'da; “Türk bayrağını kabul etmeyenleri Meclis’e taşıyanların Allah belasını versin. PKK, IŞİD, FETÖ, Hizbullah bunların hepsi el kanlı terör örgütüdür ve bunların hepsi, Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarında bu milletin tepesine kâbus gibi çökmüştür. PKK ile düşüp kalkan biri varsa AK Parti’dir. FETÖ ile devletin başına bela eden devletin en mahrem odasını, kozmik odayı FETÖ’ye teslim eden Erdoğan’dır. Şimdi Hizbullah’ı Meclis’e sokan da Erdoğan’dır. Teröre karşı olmayandan devlet adamı olmaz. PKK’nın, FETÖ’nün kökünü kazımak Bay Kemal’e nasip olacak” dedi.

İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ÇALIŞMALARI, 28 MAYIS'TAN SONRA BÜTÜN TÜRKİYE'YE KAZANDIRACAĞIZ
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Engelliler Haftası Spor Şöleninde; “Hep birlikte Avrupa’nın en büyük şehrini, eşit ve adaletli bir şekilde paylaşabileceğimiz bir süreci var edeceğiz. İstanbul’da çok özenli ve özel çalışmalar yürütüyoruz. Bu özenli ve özel çalışmaları, inşallah 28 Mayıs’tan sonra sizlerin desteğiyle bütün Türkiye’ye hep birlikte kazandıracağız” dedi.

ASTIKLARI PANKARTTA 'ERDOĞAN'A HAKARET' ETTİKLERİ GEREKÇESİYLE GÖZALTINA BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında pankart astıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi‘nden üç öğrenci serbest bırakıldı.

EKONOMİ

BÜTÇE AÇIĞI EN AZ 3'E KATLANACAK

Seçimden sonra, EYT, deprem ve yeni maaş zamlarını finanse etmek için iktidarın ilk işi ek bütçe yapmak olacak. Seçim taahhütleri, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), deprem, artan faiz giderleri ve maaş zamlarının ağır yükü nedeniyle bütçe açığının en az 3'e katlanacağı, bunun da 1.5 – 2 trilyon lira büyüklüğünde yeni bir bütçeyi zorunlu hale getireceği hesaplanıyor.

EKONOMIST MURAT KUBILAY: KUR PATLAMASIN DIYE EKONOMI SOĞUTULUYOR, YANI IŞSIZLIK DE GELIYOR
Ekonomist Murat Kubilay, Merkez Bankası'nın rezervlerinin eksi 72 milyar dolar olduğunu, 459 milyar dolarlık rekor dış borcun 203 milyar dolarının 1 yıldan kısa vadeli olduğunu belirterek, "Kur patlamasın diye ekonomi soğutuluyor, yani işsizlik de geliyor" diye yazdı.

PROF. DR. HAYRI KOZANOĞLU: SEÇIM SONRASI EKONOMININ ÖDEMELER DENGESI KRIZINE SÜRÜKLENME OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK
Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ekonomist Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu,"Ülkenin önümüzdeki bir yılda 257.5 milyar dolar dövize gereksinimi ortaya çıkıyor. Ne yazık ki seçim sonrası ekonominin bir ödemeler dengesi krizine sürüklenme olasılığı çok yüksek” açıklamasını yaptı.

"TOGG TESLIMATLARINDA PLAN TUTMADI: MAYISTA 1000 DENILMIŞTI, 60'INCISI TESLIM EDILDI"
Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, mayıs ayında bin adet teslim edileceği açıklanan yerli otomobil Togg'un 60. aracını teslim ettiğini söyledi. Togg T10X için ön siparişler 16-27 Mart arasından alınmıştı. Ön siparişlerin 7 günde 100 bini geçmesi üzerine Togg, daha önce 12 bin adet olarak açıkladığı 2023 yılı için çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 20 bin olarak güncellemişti. 20 bin kişi de yedek listede yer almıştı.

HASAT HIZLANDI, SOĞAN TARLADA 5 LIRAYA GERILEDI

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Çukurova'da, soğan hasadının yaygınlaşmasıyla ürünün tarla fiyatı 5 liraya kadar geriledi. Verimli topraklara sahip Adana'da, yaklaşık 30 bin dekarda ekilen soğanda hasat sürüyor.

DÜNYA

DÜNYA

SİSİ, MESCİDİ NEBEVİ’DE NAMAZ KILARKEN AĞLADI

Mısır Devlet Başkanı Sisi, Arap Birliği zirvesi için bulunduğu Cidde'den Medine'ye geçerek Mescidi Nebevi'de namaz kıldı. Sisi, namaz kılarken ağladı.

İDDİA | KILIÇDAROĞLU’NUN YÜZDE 87 OY ALDIĞI PRAG’DA, BÜYÜKELÇİ BAĞIŞ’IN EMRİYLE VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME MESAJLARI GÖNDERİLMEDİ

Yurtdışında oy verme işlemleri bugün (20 Mayıs) başlarken, pek çok büyükelçiliğin her seçimden önce o büyükelçilikte oy kullanacak vatandaşlara gönderdiği bilgilendirme mesajlarını göndermediği iddia edildi.

RUSYA, UKRAYNA’NIN BAHMUT ŞEHRİNİ KONTROL ALTINA ALDIĞINI DUYURDU

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Bahmut şehrini kontrol altına aldıklarını bildirdi. Bakanlık, Donetsk bölgesindeki Bahmut'ta Ukrayna ordusuyla yapılan çatışmalardaki son duruma ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, "Artyömovsk (Bahmut) taktik yönünde 'Güney' askeri birlikler grubunun topçu ve uçaklarının desteğiyle 'Wagner' saldırı müfrezelerinin taarruz eylemlerinin sonucunda Artyömovsk şehrinin kurtarılması tamamlandı." ifadesi kullanıldı.

RUSYA'DAN 500 KİŞİYE YAPTIRIM: BARACK OBAMA'NIN ÜLKEYE GİRMESİ YASAKLANDI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington'ın yaptırımlarına karşılık ülkeye girmesini yasakladığı 500 yeni kişi arasında eski ABD Başkanı Barack Obama'nın da bulunduğunu açıkladı. Cuma günü yapılan açıklamada Bakanlık ayrıca ABD'nin tutuklu Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich'e konsolosluk erişimi sağlanması talebini reddettiğini bildirdi.

ARAP BASINI: SUDAN'DA ÇATIŞAN TARAFLAR ARASINDA BİR HAFTALIK ATEŞKES ANLAŞMASI İMZALANDI
Sudan'da çatışan ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) 7 günlük insani ateşkes konusunda anlaştığı bildirildi. Al Jazeera televizyonunun Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Sudan'da çatışan taraflar arasında bir haftalık ateşkes sağlandığı belirtildi.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği