Türkiye'nin Gündemi
222

POLİTİKA

KILIÇDAROĞLU: ULUSAL VERGİ KONSEYİ KURACAĞIZ

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi"nde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Ulusal vergi konseyi ve kesin hesap komisyonu kuracağız" dedi.

KARAMOLLAOĞLU: 15 MAYIS’TA YENİ BİR DÖNEM BAŞLADIĞINDA İLK ELE ALACAĞIMIZ HUSUSLAR; ADALETİN TESİSİ, GÜVEN ORTAMININ OLUŞTURULMASI, LİYAKATE ÖNEM VERİLMESİ, YANDAŞLARA HİÇBİR ŞEYİN PEŞKEŞ ÇEKİLMEMESİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde, “Adalet olmadan hiçbir şey olmaz. Adalet, mülkün temelidir. Mülk dediğimiz, devlet... Şu anda ülkemizin sıkıştığı en büyük problem, kıskaç, işte bu noktada düğümleniyor. Ne adalete güven kaldı ne dürüstlük var ne liyakate önem veriliyor. Bunun için de hiçbir problem çözülemiyor. 15 Mayıs’ta yeni bir dönem başladığında ilk ele alacağımız hususlar bunlar. Adaletin tesisi, güven ortamının oluşturulması, liyakate önem verilmesi, yandaşlara hiçbir şeyin peşkeş çekilmemesi” dedi.

DAVUTOĞLU: OTORİTER, YOLSUZLUK DÜZENİNİN OLDUĞU YERDE İKTİSADİ KALKINMA OLMAZ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde, “Çöl ikliminde gül ağacı yetişmez. Otoriter, yolsuzluk düzeninin olduğu yerde de iktisadi kalkınma olmaz. İktisadın iklimi, hukuk ve ahlaktır. Hukukun ve ahlakın egemen olmadığı bir ortamda teknik olarak en doğru zannettiğiniz iktisat politikalarını uygulasanız bile işte heterodoks iktisat çıkar” dedi.

UYSAL: YARINKİ TÜRKİYE’NİN CUMHURBAŞKANI SAYIN KILIÇDAROĞLU LİDERLİĞİNDE, BU BÜYÜK ÜLKEYİ TÜM GENEL BAŞKANLARLA YARINLARA TAŞIYACAĞIMIZDAN EMİNİM

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde, “Fırsat eşitliğini sağlamadan ulusal rekabet gücünü yaratamayız. Zenginlik verimliliğin, verimlilik rekabetin, rekabet adaletin sonucudur. Bunu, yaşadığımız tecrübeyle beraber, olumsuz tarafından iliklerimize kadar yaşadık... Yarınki Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde, bu büyük ülkeyi tüm genel başkanlarla yarınlara taşıyacağımızdan emin olduğumu ifade ediyorum” dedi.

ERDOĞAN: KENDİMİZİ, FAİZ-KUR-ENFLASYON ŞER ÜÇGENİNE SIKIŞTIRILARAK TAVİZ VERMEYE ZORLANDIĞIMIZ BİR MÜCADELENİN İÇİNDE BULDUK. BU SIKINTININ DA ÜSTESİNDEN GELİRKEN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIKINTILARI ARASINDA KALDIK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son yıllarda milletçe zorlu sınamalardan geçtiğimiz bir gerçektir. Covid-19 salgını sebebiyle iki yıl sıkıntı çektik. Tam bu badireyi aşmışken kendimizi, faiz-kur-enflasyon şer üçgenine sıkıştırılarak taviz vermeye zorlandığımız bir başka

mücadelenin içinde bulduk. Bu sıkıntının da üstesinden gelirken asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıkıntıları arasında kaldık. Aşırı yağışların sebep olduğu seller, deprem bölgemize felaket üstüne felaket yaşattı” dedi.

ERDOĞAN, BALIKESİR'DE DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ: "BUGÜNE KADAR VERDİĞİMİZ SÖZLERİ NASIL YERİNE GETİRDİYSEK, BURADA DA VERİLEN SÖZLER YERİNE GELECEKTİR"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik temel atma çalışmalarımızı başlattık. Şimdi bundan sonra buralarda inşaatlarımızı yükselteceğiz ve süratle de inşa ve ihya çalışmalarımız devam edecek. Bugüne kadar verdiğimiz sözleri nasıl yerine getirdiysek, burada da verilen sözler yerine gelecektir" dedi.

DESTİCİ: BBP OLARAK 'CUMHUR İTTİFAKI' İLE BİRLİKTEYİZ; CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP olarak Cumhur İttifakı ile birlikteyiz. Cumhurbaşkanı adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Şu anki kararımız Cumhur İttifakı çatısı altında, kendi parti logomuz ve adaylarımızla seçime katılma yönünde" açıklaması yaptı.

MUHARREM İNCE: TEK AMACIM İKİNCİ TURDA ERDOĞAN’IN KAYBETMESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK

Cumhurbaşkanı adayı olmayı planlayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski Liberal Demokrat Parti genel başkanı Cem Toker’e açık mektubunda ‘tek amacının ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesini gerçekleştirmek’ olduğunu söyledi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: İNCE ADAY DA OLSA BU SEÇİMİ İLK TURDA VE AÇIK BİR FARKLA KAZANACAĞIZ
Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesinin ardından siyaset arenasında çalışmalar sürerken CHP'li Özgür Özel'den dikkati çeken bir çıkış geldi. Memleket Partisi lideri İnce'nin aday olmasının doğal olduğunu ancak seçimin ilk turda biteceğine inandıklarını kaydeden Özel, "Sağ açığa Sayın Yavaş, sol açığa Sayın İmamoğlu geldi. Sahada heyecan, ankette sıçrama var" diye konuştu.

TUNÇ SOYER: “İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT KONGRESİ, MİLLET İTTİFAKI’NIN ATTIĞI TARİHİ ADIMLARA İZMİR’DEN YAPTIĞIMIZ GÖNÜLDEN BİR KATKIDIR”


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Türkiye’nin içinden geçtiği bu kritik anlarda Millet İttifakı’nın attığı tarihi adımlara İzmir’den yaptığımız gönülden bir katkıdır. Katkımızın içinde binlerce işçinin, çiftçinin, iş insanının alın terini ve ruhunu koyduk. Yüzlerce uzmanın birikimini koyduk. Umarım kabul buyurursunuz. Artık çok iyi biliyoruz; Bir şey değişecek, her şey değişecek” dedi.

EKREM İMAMOĞLU: SEÇİM GÜNÜ SANDIKLARIMIZIN BAŞINDA OLACAK, TÜM OYLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ Kİ ELEKTRİKLERİN KESİLMESİNE, TRAFOLARA KEDİLERİN GİRMESİNE MÜSAADE ETMEYELİM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliği seçimlerinde büyük başarı kazanacağımızdan en küçük bir şüphem yok ama bunun için sandık güvenliğini sağlama almamız gerekiyor. Zira seçim kazanmanın yolu, sadece vatandaştan oy almaktan değil, aynı zamanda oyları koruyabilmekten de geçiyor. Seçim günü sandıklarımızın başında olacak, tüm oylarımıza sahip çıkacağız ki elektriklerin kesilmesine, trafolara kedilerin girmesine müsaade etmeyelim. Bu seçimde sandığa sahip çıkmak demek, ülkemize sahip çıkmak demek.” dedi.

ÜMİT ÖZLALE: İKTİDAR, BU ÜLKENİN GELİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞINI, BAŞKA ÜLKELERİN YARATACAKLARI EKONOMİK MUCİZEYE HEDİYE ETTİ


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde, “İktidar, bu ülkenin kaynaklarıyla yetişen ve belki de yetişmesi en zor olan gelişmiş insan kaynağını, bir kez daha başka ülkelerin yaratacakları ekonomik mucizeye hediye etti” dedi.

İSMAİL SAYMAZ: AFAD, DEPREMDEN 36 SAAT SONRA TSK’DAN YARDIM İSTEDİ

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, 11 ilde yıkıma neden onlar, 50 bine yakın insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerde AFAD’ın 35 saat 56 dakika sonra TSK’dan yardım istediğini yazdı.

KİMİN İÇİN ‘TEK YÜREK’: BAĞIŞLARLA KONUT YAPTIRIP DEPREMZEDELERE SATACAKLARMIŞ

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında yatırılmayan 41 milyar liranın tespiti için Türkiye Bankalar Birliği’nin düzenlediği toplantıyı yazdı.

SEÇİM YAKLAŞTI, FAHRETTİN ALTUN’UN KASASI AÇILDI

14 Mayıs’a sayılı günler kala gözler İletişim Başkanlığı’na çevrildi. Şubat 2022’de 50,2 milyon TL harcayan başkanlığın, Türkiye’nin seçim atmosferine girdiği Şubat 2023’te ise tam 188,8 milyon TL harcadığı ortaya çıktı.

AHMET HAKAN: BU SEÇİM DÖNEMİNDE ERDOĞAN'IN MİTİNG YAPMAYACAĞI SÖYLENİYOR

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bu seçim döneminde miting yapmayacağı iddiasını köşesine taşıdı. "Bu seçim döneminde.... Erdoğan’ın miting yapmayacağı söyleniyor" diyen Hakan, yazısının ilgili bölümünde şöyle devam etti: "Eğer bu bilgi doğruysa... Stratejilerin en kötüsüdür bu. Taktiklerin en isabetsizidir bu.

ANKARA'DA NEVRUZ, DEPREMDEKİ CAN KAYIPLARI NEDENİYLE AĞITLARLA KUTLANDI

Bu yıl Nevruz, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki can kayıpları nedeniyle buruk kutlanıyor. Ankara’daki Nevruz kutlamasında, depremde yaşamını yitirenler için ağıtlar söyledi.

ERKAN BAŞ: “ASRIN FELAKETİ’ DİYORLARDI, ASRIN DAYANIŞMASINI ÖRGÜTLEDİK ŞİMDİ HAZIR OLSUNLAR, ASRIN HESAPLAŞMASI GELİYOR”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Asrın felaketi' diyorlardı, asrın dayanışmasını örgütledik. Şimdi hazır olsunlar, asrın hesaplaşması geliyor” dedi.

PERVİN BULDAN: BARIŞI DA ADALETİ DE ÖZGÜRLÜĞÜ DE BİZLER 14 MAYIS TARİHİNDE SANDIKLARDA İLAN EDECEĞİZ

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) öncülüğündeki İstanbul Nevruz’u, bu yıl “Her der Newroz, her dem azadî” ve “Nevruz ateşiyle özgürlüğe” sloganıyla Yenikapı Meydanı'nda düzenlendi.

İSKENDERUN'DA DENİZİN YÜKSELMESİ SONUCU CADDELER GÖLE DÖNDÜ; EV VE İŞ YERLERİNDE SU BASKINLARI YAŞANDI

Depremlerden büyük ölçüde etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde denizin yükselmesi sonucu bazı yollar, evler ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

JAHREİN, MERAL AKŞENER'DEN ÖZÜR DİLEDİ: BÜYÜKLÜK GÖSTERİP BENİ AFFETTİ

Sosyal medyada Jahrein lakabını kullanan Ahmet Sonuç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. "Yeni doğan bebeğimizden ötürü beni ve eşimi tebrik etti" diyen Sonuç, şöyle devam etti: "Kendisine ulaşmak için geçen hafta özel kalemine ulaşmıştım. Oğlan erken doğunca yüz yüze görüşemedik. Önceden sarf ettiğim haddimi aşan sözlerden ötürü özür diledim kendisinden. 'Kaç yaşındasın?' dedi. '34' dedim. 'Gençsin. Olur öyle şeyler.' dedi. Büyüklük gösterip beni affetti.

EKONOMİ

DOLARDA GÜNLÜK ALIM LIMITI DÜŞÜRÜLDÜ, YURTDIŞI TRANFERE YÜZDE 5 KOMISYON GETIRILDI

Ticari kurumsal müşterilerin 5 milyon dolar olan günlük döviz alım limiti, 2,5 milyon dolara düşürüldü. Yurtdışı para transferine de yüzde 5 komisyon getirildi.

KÜRESEL BANKALARIN PİYASA DEĞERİ, MART AYINDA 459 MİLYAR DOLAR AZALDI

Silvergate, Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın iflaslarıyla ABD'de başlayan ve Credit Suisse'deki sorunların derinleşmesiyle Avrupa'ya sıçrayan bankacılık krizi, küresel bankaların mart ayında piyasa değerinin 459 milyar dolar azalmasına neden oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR OYUNCU HALİNE GELECEK

Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bu alanda önemli bir oyuncu haline geleceğini söyledi. Erdoğan, ön siparişleri almaya başlayan Togg'a da rekor talep olduğunu dile getirdi.

EMEKLİLER DERNEĞİ, BAYRAM İKRAMİYESİNİN 5 BİN 500 LİRAYA ÇIKARILMASINI İSTİYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen 1100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istedi.

DÜNYA

DSÖ DUYURDU: YEMEN'DE ARTAN KIZAMIK VE ÇOCUK FELCİ VAKALARINA DİKKAT

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'de kızamık ve çocuk felci vakalarının yayıldığı uyarısını yaptı.

UBS, CREDİT SUİSSE’İ SATIN ALDI

İsviçre’nin en büyük bankası UBS, küresel finans piyasalarını tehdit eden bankacılık krizinin odağındaki Credit Suisse’i tarihi bir anlaşmayla satın aldı.

TALIBAN'DAN "LIYAKAT" KARARI; KAMUDA AKRABA ATAMALARINI YASAKLADI

Afganistan'da radikal İslamcı Taliban yönetimi, yetkililerin akrabalarını devlet kurumlarına atamasını yasakladı. Afganistan'da radikal İslamcı Taliban yönetimi, yetkililerin akrabalarını devlet kurumlarına atamasını yasakladı.

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTIN’DEN, MARIUPOL KENTINE PAZAR GÜNÜ SÜRPRIZ ZIYARET

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde Rus ordusunun kontrolünde bulunan Mariupol kentine pazar günü sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in helikopterle Mariupol'a geldiği ve kendi kullandığı otomobille şehrin çeşitli semtlerini ziyaret ettiği bildirildi.

PUTIN, ŞI’NIN MOSKOVA ZIYARETI ÖNCESI ÇIN GAZETESINE MAKALE YAZDI: RUSYA VE ÇIN ORTAK TEHDITLERLE MÜCADELE EDIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hegemonya iddiasında bulunan ve dünya ahengini bozan bazı ülkelerin aksine Rusya ve Çin’in "omuz omuza durarak ortak tehditlerle mücadele ettiğini" öne sürdü.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği