Türkiye'nin EURO 2024'te Gruptan Çıkma Şansı! ...BoluNet
222

EURO 2024: Türkiye'nin Gruptan Çıkma İhtimalleri ve Muhtemel Rakipleri

 

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda ikinci maçta Portekiz'e 3-0 yenilen Türkiye, gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. A Milli Takım, Çekya ile oynayacağı son maçta alacağı 1 puanla gruptan ikinci sırada çıkacak.

 

F Grubu'nda Portekiz 6 puanla liderliği garantiledi. Türkiye ise 3 puanda, Çekya ve Gürcistan ise 1 puanda bulunuyor. Son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karşılaşmaları oynanacak.

 

Puan Durumu ve Olası Senaryolar

  1. Portekiz: 2 maçta 6 puan (grup liderliği garantili)
  2. Türkiye: 2 maçta 3 puan
  3. Çekya: 2 maçta 1 puan
  4. Gürcistan: 2 maçta 1 puan

 

Türkiye, Çekya karşısında 1 puan alması durumunda grubu ikinci sırada tamamlayacak. Bu durumda A Milli Takım, D Grubu'nun lideri ile eşleşecek. D Grubu'nda Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın liderlik şansı sürüyor. Türkiye, gruptan çıkması halinde 2 Temmuz'da Leipzig'de D Grubu lideri ile karşılaşacak.

 

En İyi Üçüncülük İhtimali

 

Türkiye, Çekya'ya yenilirse, en iyi üçüncüler arasında yer alarak üst tura çıkma şansını koruyacak. Gürcistan'ın Portekiz karşısında galip gelememesi durumunda Türkiye, diğer gruplardaki sonuçlara bağlı olarak en iyi dört üçüncü arasında yer alabilir.

 

Bu senaryoda Türkiye, B veya C Grubu'nun lideri ile eşleşecek. B Grubu'nda liderliği garantileyen İspanya ile eşleşme ihtimali bulunuyor. Bu durumda Türkiye, 30 Haziran'da Köln'de İspanya ile karşılaşacak.

 

Türkiye'nin Olası Rakipleri

 

C Grubu'nda son maçlar öncesinde 4 puana sahip İngiltere, 2'şer puanı bulunan Danimarka ve Slovenya'nın liderlik şansı devam ediyor. Türkiye, en iyi dört üçüncü arasına girerse ve C Grubu lideri ile eşleşirse, 30 Haziran'da Gelsenkirchen'de son 16 turu maçına çıkacak.

 

Türkiye, son maçında Çekya'ya yenilir ve Gürcistan da Portekiz'i yenerse grupta son sırada kalarak turnuvaya veda edecek. Milli Takım, Çekya ile karşılaşmadan önce diğer gruplardaki son maçlar tamamlanacağı için, sahaya çıkmadan önce son durumu görebilecek.

 

Bu Haber BoluNet Tarafından Hazırlanmıştır

Bolu ve çevresindeki en güncel, doğru ve güvenilir haberlere ulaşmak için BoluNet'i takipte kalın!

Bolu'nun kalbinden haberler, analizler ve özel içerikler sadece bir tık uzağınızda: www.bolunet.com.tr

Haberlerimizle ilgili düşünce ve görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Sizden gelen geri bildirimler, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olmasına yardımcı oluyor. Haber önerilerinizi ve yorumlarınızı bize iletmek için bolunet@bolunet.com.tr adresine yazabilirsiniz.

Daha fazla bilgi, derinlemesine analiz ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle kalın!

 

BoluNet

 
 
br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği