Türkiye'de Çocuk Yoksulluğu Alarm Veriyor!...BoluNet
222

Çocuk Yoksulluğu ve Eğitimde Fırsat Eşitsizliği: Türkiye'de Acil Çözüm Arayışı

Ülkemizde yoksulluk, eğitimde fırsat eşitsizliği ve çocuk işçiliği gibi sorunlar giderek artan bir ivme kazanmaktadır. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, bu konuları Meclis gündemine taşıyarak, çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

Esen, TÜİK'in 2019 yılında hazırladığı rapora göre 720 bin, DİSK'in raporuna göre ise 2 milyon çocuk işçi olduğunu belirtti. Ancak bu rakamların gerçekçi olmadığına dikkat çekerek, TÜİK'in verilerinin doğru çözüm ve politikaların önünde engel teşkil ettiğini vurguladı.

Ayrıca, iktidarın sosyal yardım alan aile sayısının artmasını başarı olarak görmesine tepki gösteren Esen, "Bir iktidar vatandaşlarını yoksullaştırdığı için övünür mü?" sorusunu gündeme getirdi.

Esen, Victor Hugo'nun "Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk!" sözüne atıfta bulunarak, DEVA Partisi olarak iktidara aynı mesajı verdiklerini belirtti.

Eğitimde fırsat eşitsizliği konusunda da önemli verilere değinen Esen, TÜİK'in 2022 verilerine göre, örgün eğitim dışında kalan 856 bin öğrencinin 556 bininin kız çocukları olduğunu belirtti. Bu durumun, kız çocuklarının eğitimden daha fazla düştüğünü gösterdiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın çocuk evlilikleri konusunda sağladığı verilere de değinen Esen, bu verilerin yetersiz ve eksik olduğunu belirtti.

Esen, çocuk yoksulluğu ve eğitimde fırsat eşitsizliği konularında hükümetin hayata geçirmesi için detaylı çözüm önerilerini sıraladı. Bu öneriler arasında; çocuk yoksulluğuna yönelik çalışmaların artırılması, çocuk haklarına öncelik verilmesi, eğitimcilere kapasite geliştirme eğitimleri verilmesi, yoksul ailelere asgari gelir garantisi oluşturulması ve köylerde eğitimin yeniden canlandırılması gibi maddeler yer aldı.

Elif Esen, çocukların ve gençlerin eğitimde fırsat eşitsizliği yaşamaması için acil çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda tüm toplumun duyarlı olması ve çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen Kimdir?

İstanbul'da doğdu,

Lisans eğitimini İ.Ü İşletme fakültesinde, yüksek lisans eğitimini İ.Ü Sosyoloji kürsüsü Sivil Toplum ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi programında tamamladı.

Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar programcılığı, AB Proje yönetimi, Girişimcilik sertifika eğitimlerini tamamladı.

2002 den itibaren girişimcilik ve toplumsal konular ağırlıklı olmak üzere siyaset ve sivil toplum çalışmalarına devam etti. İki ayrı sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı. Farklı dernek ve vakıflarda bulunan üyelikleri ile dezavantajlı çocuk ve gençlerin toplumsal uyumu ve istihdam edilebilirlikleri, göç ve toplumsal etkileri alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

Aile şirketinde çeşitli görevler aldıktan sonra girişimcilik çalışmalarını farklı firmaların markalaşma çalışmaları ile yürüttü, iş hayatına İstanbul’da devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk annesidir.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği