Türker Ateş'ten Tarihi Mesaj: Cumhuriyet Yaşasın!...BoluNet
222

Türker Ateş, Cumhuriyetin 100. Yılına Dair Faaliyetlerini ve Duygu Yüklü Mesajını Paylaştı

Cumhuriyetin 100. Yılı için Duygu Yüklü Mesaj

Bolu Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Türker Ateş, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla duygu yüklü bir mesaj yayımladı. Ateş, mesajında şunları söyledi:

"Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Temelinde bağımsızlık için canından vazgeçen binlerce şehidimizin kanı olan Cumhuriyetin bize atalarımızdan kalan en kıymetli miras olduğunu görüyor, değerini her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

Bağımsızlık mücadelemizde ortaya konan askeri başarıyı diğer alanlardaki büyük kazanımlar izlemiştir. Nitekim kökleri tarihin derinliklerine uzanan yüz yıllık bir çınar haline gelen Cumhuriyetimiz, bir çağdaşlaşma devrimidir. İnsana, bireye ve kadına saygı demektir. Ekonomiden eğitime, tarımdan şehirciliğe, kültürden sanata bir ulusun yeniden varoluş destanıdır.

Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir ve en temel kazanımlarından biri çağdaş ve eşit eğitim olmuştur. Bu çağdaşlaşma sürecinin önceliklerinden bir diğeri de ekonomidir. Bu kapsamda ülkemizde büyük bir sanayileşme ve kalkınma hamlesi başlatılmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün bu konudaki “Ekonomik kalkınma Türkiye'nin; hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir..” sözü bugün de geçerliliğini korumaktadır.

“Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı üzerine kurulu olan Cumhuriyet, karanlığa bir başkaldırı ve ulusal onurumuzdur. Cumhuriyeti Cumhuriyet yapan değerlerimizi yeniden hatırlamaya ihtiyacımız var… Ona içeriden ve dışarıdan gelen tüm saldırılara karşı Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya tutunuyoruz, tutunmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimiz ilelebet var olacak, Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşma arzusunda olanlar, emellerine asla ulaşamayacaklar.

Yıllardır sessizlik içinde geçirilmesi konusunda gösterilen çabalara karşı altını çiziyoruz ki; Cumhuriyet Bayramı, en büyük bayramımızdır. Tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Uzun savaş yıllarının ardından büyük bir azimle yeni bir ülke kuran Ulu Önderimiz Atatürk’e, kahraman silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize, Cumhuriyetimizin tüm kurucu kuşaklarına sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Hepsinin ruhu şad olsun.

Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ikinci eseri olarak işaret ettiği ülkemizin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partimiz de yüzüncü kuruluş yılını idrak etmektedir. Cumhuriyetimizin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partimizin de 100. yılını coşkuyla kutluyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet!"

Türker Ateş

 

Cumhuriyetin Temel Kazanımları

Ateş, Cumhuriyetin temel kazanımlarından birinin çağdaş ve eşit eğitim olduğunu belirtti. "Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir ve en temel kazanımlarından biri çağdaş ve eşit eğitim olmuştur," dedi. Ayrıca, ekonomik kalkınmanın da Cumhuriyetin getirdiği önemli kazanımlardan biri olduğunu ifade etti.

 

F9hX5xAW8AA_AmZ

Bolu Valiliği'nin Düzenlediği Törende Atatürk Anıtına Çelenk Bırakma

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Bolu Valiliği tarafından düzenlenen törenlerde de yer alan Türker Ateş, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi minnetle andık," dedi Ateş.

 

Türkiye Yüzyılında Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Etkinliği

Türker Ateş, Cumhuriyetin 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye Yüzyılında Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Etkinliği”nde iş dünyasının kıymetli temsilcileriyle bir araya geldi. Ateş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ekonomik kalkınma ve iş dünyası için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. Yılı

Türker Ateş, mesajının sonunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) de 100. yılını kutladığını belirtti. "Cumhuriyetimizin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partimizin de 100. yılını coşkuyla kutluyoruz," dedi ve "Yaşasın Cumhuriyet!" diyerek mesajını tamamladı.

 

Kan Bağışı Faaliyeti

Türker Ateş, Cumhuriyetin 100. yılına dair faaliyetlerinin yanı sıra, toplum sağlığı için de önemli bir adım attı ve kan bağışında bulundu. Bu hareketiyle, vatandaşlara sosyal sorumluluk konusunda da örnek olmayı amaçladı.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği