Türker Ateş, TBMM'de Bolu Esnafının Sesi Oldu
222

Parlamenter Demokrasi ve Esnafın Sesini Yükseltme: Türker Ateş Örneği

Türkiye'nin siyasi tarihinde pek çok parlamentodan geçtik, pek çok milletvekili gördük. Her biri kendi bölgesinin, kendi seçmenlerinin sesi olmaya çalışırken, hepsi de ülkenin geleceği için ellerinden geleni yapma gayretinde. Bugün, adaletin ve halkın sesini yükseltme çabasında olan bir milletvekilini, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'i konuşmak istiyorum.

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret ve Yönetim Kurulu üyeleri geçtiğimiz günlerde TBMM'yi ziyaret ettiler. Bu ziyaretin mimarı ve ev sahibi ise Türker Ateş idi. Esnafın, sanatkarın ve işçinin derdini dile getiren Ateş, toplantıyı gerçekleştirerek Bolu'nun nabzını tuttu ve esnafın sesini tüm Türkiye'ye duyurdu.

Ateş'in bu hareketi, bir Uğur Mumcu klasiği gibi yankı buldu. Mumcu, "Gazetecilik, örgütlenmiş çıkarlara karşı örgütlenmiş halkın savunmasıdır" demişti. Bu sözleri herkesin kulaklarında çınlasın diye Uğur Mumcu, tüm yaşamını bu prensip üzerine kurmuş bir gazeteciydi. Aynı prensibi Türker Ateş'in eylemlerinde de görüyoruz. Çünkü Ateş, örgütlenmiş çıkarlara karşı örgütlenmiş halkın savunmasını yapıyor.

Ateş, esnafın sorunlarını dile getirerek, halkın örgütlenmesini ve sesini duyurmasını sağlıyor. Bu, demokratik bir toplumda, vatandaşların sesini duyurmasının en etkili yoludur. Ateş, esnafın derdini TBMM'ye taşıyarak, esnafın da siyasetin bir parçası olmasını sağladı. Bu hareket, esnafın gücünü ve etkisini artırmada büyük bir adım oldu.

Türker Ateş, TBMM'deki bu buluşmayla, halkın örgütlenmesine ön ayak oldu. Esnafın, işçinin, emekçinin sesini duyurdu ve onların TBMM'de temsil edilmesini sağladı. Bu hareketiyle Türker Ateş, Uğur Mumcu'nun adalet ve halkın sesini yükseltme ilkelerine uygun hareket etti.

Sonuç olarak, Türker Ateş'in esnaf ve sanatkarları TBMM'ye taşıması, halkın sesini duyurması ve halkın örgütlenmesini sağlaması, Uğur Mumcu'nun "örgütlenmiş çıkarlara karşı örgütlenmiş halkın savunması" ilkesine uygun bir harekettir. Türkiye'nin demokratik geleceği için, halkın sesinin yüksek sesle duyurulması ve halkın örgütlenmesi gerekmektedir. Türker Ateş'in yaptığı gibi, her milletvekilinin ve her vatandaşın, halkın sesini duyurmak için çaba göstermesi gerekmektedir.

Aydın Karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği