Türk Dünyasının Baş Tacı Ganire Paşayeva'nın Aniden Aramızdan Ayrılışı!...BoluNet
222

Türk Dünyasının Acı Kaybı: Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Aramızdan Ayrıldı.

Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Ganire Paşayeva'nın hayatını kaybettiği haberini alarak derin bir üzüntü yaşadık. Kaynağı bilinmeyen hipotonik durum tanısı ile 24 Eylül'de başkent Bakü'de hastaneye kaldırılan Paşayeva, yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada yaşamını yitirdi.

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975'te Azerbaycan'ın Tovuz şehrinde doğdu. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun olan Paşayeva, 1998'de televizyonculuğa adım attı. 2005'te Haydar Aliyev Fonu'nun Halkla İlişkiler Departmanının başına getirilen Paşayeva, kısa bir süre sonra 6 Kasım 2005'te yapılan parlamento seçimlerinde Tovuz Milletvekili olarak seçildi. Mecliste birçok farklı görevde bulunan Paşayeva, son olarak Milli Meclisin Kültür Komisyonu başkanlığını yürütüyordu. Türkiye'de birçok etkinliğe katılan ve Türk dünyası üzerine sayısız yazı ve konuşmaları bulunan Paşayeva, "Türkiye'nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması" anlamına geldiğini savunuyordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Paşayeva'nın vefatı sonrası yaptığı açıklamada, "Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin sembol ismi, Türk dünyasının mümtaz şahsiyeti, kıymetli dostum Azerbaycan Milli Meclisi Vekili Ganira Paşayeva’nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Can Azerbaycan ve tüm Türk dünyasının başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Bu acı haberin ardından, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli dostum; Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın ani vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türk dünyasına, ülkemize ilgi ve desteği açısından da önemli bir kayıp yaşadık. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk dünyasına başsağlığı diliyorum." şeklinde duygularını ifade etti.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği