TÜİK Verilerinin Ardında Yatan Acı: Tatil Bile Lüks Oldu... BoluNet
222

Yoksulluk İzdihamın Göstergesi: Türker Ateş’ten Bayram Tatili Eleştirisi

 

Bayram İzdihamı ve Yoksulluk: İstanbul'un Gerçek Yüzü

 

Ülkemizin kalbi İstanbul, bayram tatilinde yaşanan ücretsiz toplu taşıma izdihamıyla sosyo-ekonomik bir gerçeğin gölgesini yansıttı. CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu kaotik manzaranın yoksulluğun geldiği vahim noktayı gözler önüne serdiğini belirtti.

 

Ateş, liseli bir gencin kendi doğduğu kenti dahi gezme imkanından yoksun olduğunu dile getirerek, bu durumun TÜİK'in makyajlı verilerinde dahi bireylerin ebeveynlerine göre daha fazla yoksunluk içinde olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı. Buna göre, ülke genelinde 10 kişiden 6’sı tatile gidemezken, 10 kişiden 4’ü artık gençliklerinde ailelerinin sahip olduğu imkanlara ulaşamıyor.

 

Türker Ateş, Türkiye'nin yoksulluk döngüsünü kıracak ve sosyal politikaların yayılımını artıracak ciddi değişikliklere ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor. Milletvekili Ateş, ülkede yaşayan insanların yoksulluk çizgisini ve bu durumun sosyal dokumuz üzerindeki etkilerini anlatarak, halkın sesi olmaya devam ediyor.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış - İstanbul’un bayram tatilindeki taşıma izdihamı, yoksulluğun acı tablosunu bir kez daha ortaya seriyor. CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in vurguladığı gibi, şehrin sokaklarında yaşanan bu kaos, ülkemizin yüzleşmesi gereken ekonomik ve sosyal meselelerin sadece bir yansıması. BoluNet, derinlemesine haberlerle toplumsal sorunların irdelenmesine ve çözüm yollarının araştırılmasına ışık tutuyor.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği