Tarık Akan'ı Kaybedişimizin Üzerinden Yedi Yıl Geçti: Sanatçının Unutulmaz Anları...BoluNet
222

 


Türk Sinemasının Efsane İsmi Tarık Akan'ın Unutulmaz Yolculuğu

Türk sinemasının efsane isimlerinden biri olan Tarık Akan, asıl adıyla Tahsin Tarık Üregül, 13 Ekim 1949'da İstanbul'da dünyaya geldi. 66 yıllık renkli yaşamının ardından 16 Eylül 2016'da yine İstanbul'da akciğer kanseri nedeniyle aramızdan ayrıldı. Ancak bıraktığı miras, onun adını ebediyen yaşatacak nitelikte.

Akan, 1970-2016 yılları arasında aktif olarak sinema dünyasında yer aldı. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra yapımcı, senarist, yazar ve makine mühendisi olarak da tanındı. 1986 yılında Yasemin Erkut ile evlendi, ancak bu evlilik 1989'da sona erdi. 1990'dan 2016'ya kadar Acun Günay ile birlikteydi. Bu birliktelikten Barış Zeki Üregül, Yaşar Özgür Üregül ve Özlem Üregül adında üç çocuğu oldu.

Tarık Akan, kariyeri boyunca birçok ödüle layık görüldü. 1972'de "Tatlı Dillim" filmiyle Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. 1992'de "Karartma Geceleri" ile Altın Koza Film Festivali'nde aynı ödülü alırken, 1996'da Altın Portakal Film Festivali'nden "Yaşam Boyu Onur Ödülü"nü kazandı. 2005'te ise Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "Aziz Nesin Emek Ödülü"ne layık görüldü.

Akan'ın "Deli Deli Olma" filmi için 2008 yılında düzenlediği basın toplantısı, onun sanatına olan bağlılığını ve profesyonelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Türk sinemasına katkıları, genç nesil oyuncular için ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Bolunet Haber Sitesi Olarak Tarık Akan'ı Rahmetle Anıyoruz

Bir sanatçının fiziksel varlığının aramızdan ayrılması, onun bıraktığı izlerin, eserlerin ve hatıraların silinmesi anlamına gelmez. Tarık Akan, Türk sinemasına kattığı değer, bıraktığı eserler ve unutulmaz performanslarıyla hafızalarımızda daima canlı kalacak bir isimdir.

Ölümünün üzerinden yıllar geçse de, onun sanatıyla, karakteriyle ve bize bıraktığı değerlerle her zaman yanımızda olacağını biliyoruz. Onunla geçirdiğimiz anıları, izlediğimiz filmleri ve duyduğumuz hikayeleri her daim hatırlayarak, onun sanat yolculuğunu genç nesillere aktarmaya devam edeceğiz.

Bolunet Haber Sitesi olarak, Tarık Akan'ı ölüm yıldönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Onun bize bıraktığı mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Türk sinemasının bu efsane ismini saygıyla anıyor, mekânı cennet olsun diyoruz.

BoluNet
br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği