Tanju Özcan’ın Ayak İzlerinde Adalet Arayışı ya da Politik Bir Gösteri?
222

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’de ‘Değişim ve Adalet’ talebiyle başlattığı yürüyüşe devam ediyor. Dört gün boyunca Bolu’dan Ankara’ya toplamda 75 kilometre yürümüş. Bu yürüyüşü bir gösteri mi, yoksa gerçek bir adalet arayışı mı? İşte orası tartışılır.

Evet, bu yürüyüşün yanında olan birçok vatandaş ve araçların kornalarıyla da destek verdikleri gözlemlendi. Ancak insanların yürümeye başlaması ya da korna çalarak destek vermesi, bu hareketin doğruluğunu, gerekli olup olmadığını ya da ne tür bir etki yaratacağını belirlemez.

İyi niyetli olup olmadığı tartışmaya açık bir durum. Evet, değişim güzel bir şey. Ve adalet herkesin hak ettiği bir şey. Ancak bir belediye başkanının, seçilmiş bir görevli olarak, görev yerinde hizmet vermesi gerekmez mi? Bu tür eylemler yerine, görevi sırasında adaleti sağlama ve değişim yaratma yollarını bulmamız gerekmez mi? Bu yürüyüşü gerçekleştirirken, Bolu'daki görevlerine devam etme durumu nasıl?

Özcan’ın hedefi CHP Genel Merkezi ve buraya ulaştığında ne olacağını hepimiz merakla bekliyoruz. Fakat unutulmaması gereken şey, değişimin ve adaletin temelinin atılacağı yerin sokağın ortası değil, meclisler ve belediye binalarının içinde olduğudur. Değişim ve adalet arayışının politik bir gösteriye dönüştüğü bu durumda, bunun yerine belki de daha çok iş yapma ve daha az gösteri yapma vaktidir.

Çarşamba günü CHP Genel Merkezi'nde ne olacağını göreceğiz. Ancak öncelikle, değişimi ve adaleti sağlama konusunda, yürüyüşten daha etkili ve kalıcı adımlar atılmasını umut etmekten başka seçeneğimiz yok.

Aydın Karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği