Talih Oyunu: Şans Oyunları Gelirleriyle Devletin Kasası Taştı...BoluNet
222

Krizin Gölgesinde Şans Oyunlarından Vergi Gelirleri Rekor Kırdı, Devlet Kazandı.

 

Ekonomik durgunluğun etkileri altında, umutlarını şans oyunlarına bağlayan vatandaşlar, devletin kasasını doldurdu. CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'in keskin sözleriyle, "Talih kuşu devletin başına kondu," dediği bu durum, Bolu'da ve ülke genelinde derin bir tartışmayı alevlendirdi.

 

Son dört yıl içerisinde, devletin şans oyunlarından sağladığı vergi gelirleri, adeta bir patlama yaratarak yüzde 175'lik bir artışa ulaştı. Yurttaşlar, ekonomik krizle baş etme mücadelesinde, umudunu loto ve piyangoya yatırırken, 2023'te devletin vergi gelirleri 28 milyar liraya ulaşarak rekor bir seviyeye tırmandı.

 

Milletvekili Ateş'in vurguladığı üzere, bu artışın arkasında yatan gerçekler çok daha karmaşık. İktidardan umudunu kesen yurttaşların, zor zamanlarda çareyi şans oyunlarında araması, sosyo-ekonomik bir tablonun acı verici yansımalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Ateş'in ifadeleri, devletin bu oyunlardan elde ettiği gelirin, sadece bir önceki yıla göre değil, son dört yılda 15 kat artarak, yurttaşın cebinden çıkanın, devletin kasasına girdiğini gözler önüne seriyor.

 

Bu veriler, Bolu'da yaşayanların ve tüm Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ekonomik çıkmazın boyutlarını gözler önüne sererken, politika yapıcıları ve halkı, bu durumun nedenlerini ve sonuçlarını sorgulamaya itiyor. "Ekonomik kriz derinleşirken devletin şans oyunlarından elde ettiği gelirlerin hızla artması, yurttaşın umudunun kırıldığının bir işareti midir?" sorusu, Ateş'in söylemleriyle daha da güç kazanıyor.

 

BoluNet olarak biz, ekonomik göstergelerin ve politik açıklamaların ardındaki gerçek hikayeyi, her yönüyle analiz ediyor ve Bolu halkına sunuyoruz.

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

 
 
 
 
br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği