Süper Pogacar, 274 km'lik Yarışı Kazandı...
222
Süper Pogacar
 
Tadej Pogacar, 274 km'lik Ronde van Vlaanderen - Tour des Flandres Klasik anıt yarışın son 18.km'sinde yaptığı atakla kazandı. Mathieu van der Poel ikinci ve Mads Pedersen üçüncü sırada bitirdiler.
 

POGACAR DEDİĞİNİ YAPTI VE BUGÜN KOŞULAN TOUR OF FLANDERS’İ FİNİŞ ÇİZGİSİNE TEK GELEREK KAZANDI!

Slovenyalı bisikletçi Tadej Pogacar, bugün koşulan dünyanın en prestijli bisiklet yarışlarından biri olarak kabul edilen Ronde van Vlaanderen yarışında zafer kazandı!. Geçen yılın şampiyonu Mathieu van der Poel ise 15 saniye gerisinde ikinci oldu.

Tour of Flanders yarışının son 18 kilometresinde Tadej Pogacar ve Mathieu van der Poel arasında nefes kesen bir kovalamaca yaşandı. Ancak Pogacar, finiş çizgisine kadar aradaki 15 saniye ve bazı anlarda 28 saniyeye kadar çıkan farkı koruyarak büyük zaferi elde etti.

Pogacar, Fransa Turu'nu ve Tour of Flanders'ı kazanan Eddy Merckx ve Louison Bobet'ten sonra bisiklet spor tarihinde bu iki yarışı da kazanan üçüncü bisikletçi oldu.

Tadej, 

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'nın 20 km kuzeyindeki Komenda'da doğdu ve büyüdü. Annesi Marjeta Fransızca öğretmeni ve babası Mirko, 2021'de Tadej'in eski takımı Ljubljana Gusto Santic'e yönetim ekibinin bir parçası olarak katılmadan önce bir sandalye fabrikasında yönetimde çalıştı. Tadej dört kardeşin üçüncüsüdür.

Pogačar, kız arkadaşı Sloven profesyonel bisikletçi Urška Žigart ile Monako'da yaşamaktadır. Rol modeli Alberto Contador'dur. Büyürken de Fränk ve Andy Schleck'in hayranıydı.

Pogačar akıcı Slovence, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği