SAT BABAM SAT...
222

Vatandaşları mağdur etmeleri ile bilinen Kalamış Yapı isimli firma, Bolu Belediyesine ait olan ve Bolu Bel San. Tic ve A.Ş.’ne devri yapılan eski terminalin bulunduğu D-100 kenarındaki 13 bin 295 metrekare arsa ve karayollarının boşalttığı Paşaköy yolu üzerindeki 10 bin 239 metrekare arsayı satın aldı.

Bolu Belediyesine ait olan ve Bolu Bel San. Tic ve A.Ş.’ne devri yapılan eski terminalin bulunduğu D-100 kenarındaki 13 bin 295 metrekare arsa ve karayollarının boşalttığı Paşaköy yolu üzerindeki 10 bin 239 metrekare arsa için bedelle açık arttırma yapıldı. İhaleye tek bir firma girdi. Yapılan ihaleye yalnızca Kalamış Yapı isimli firma katıldı. 

TEKLİF EDİLEN FİYAT 30 MİLYON

Kalamış Yapının D-100 kenarındaki 13 bin 295 metrekare arsa ve karayollarının boşalttığı Paşaköy yolu üzerindeki 10 bin 239 metrekare arsa için teklif ettiği fiyat ise 30 milyon lira oldu. İhale teklif değerlendirme aşamasında olduğu ve verilecek kararın ardından kesin olarak sonucun ilan edileceği açıklandı. 

ŞİKAYET ÜSTÜNE ŞİKAYET 

Vatandaşların şikayetlerini dile getirdiği platform olarak hizmet veren Şikayet Var'da firma üzerine şikayetler büyüyor. Vatandaşların sıkıntı yaşadığı, mağdur edildiği, haksızlığa uğradığı konuların dile getirildiği platformda Kalamış Yapı isimli firmaya tepkiler sürüyor.

İşte şikayetlerin bazıları:

Kalamış Yapı Topraktan Ev Alarak Projeye Girme, Projenin Başlamaması. (Boş Vaatler)

Fahri isimli kullanıcı: ''Verilen sözlerin tutulması ve İnsanları mağdur etmeleri. İnsanları oyalamaktan ve perişan etmekten zevk alan bir kurumdan, mağdur olduğumu belirtmek isterim. Ev almak uğruna yazıldığım projeden yaprak bile kımıldamadan 2 yıl bizi oyalayarak, paramızı kullanarak bizleri mağdur etmeleri.

İade için, iki taksit halinde paramızı ödeyeceklerini söyleyerek, sözlerinde durmamaları. Üstüne üstlük, 2 yıl paramızı kullanarak, Maltepe projesinde evlerin yüksek kar oranına ulaşmasına rağmen, proje iptalinde bize aynı oranda kar verilmeden ve ödemelerimizi tam almadan bizi mağdur etmeleri. Üstüne üstlük, sözlerinde durmamalarından dolayı, projeden çekildiğimde, paramızın kesileceğini söyleyerek daha da kendilerini rezil ettiler.

Kalamış Yapı İnşaat Daire Vermiyor

Fahri isimli kullanıcı: Kalamış yapı inşaat firması topraktan girdiğimiz 2 sene taksit ödediğimiz evi vermemektedir. İ Makbuzlarımız delillerimiz ortada insanların hayalleriyle oynayan bir firma.

Kalamış Yapı Mağdur Olma

Önder isimli kullanıcı: Ev almak amacı ile topraktan bir projeye girdik. Müteahhit projeyi iptal etti. İptal ettiğini sözlü olarak beyan etti. İptal ettiğine dair bize bir yazı vermiyor. Paramızı da iade etmiyor. Ödeyeceğim diyor ama aylardır oyalıyor. Bir yandan yeni satışlarda yapıyor. Durumu bilmeyen insanlar bizim gibi mağduriyete düşmeye devam ediyor.

Kalamış Yapı Dairemin Tapusunu Vermiyor

Birdal isimli kullanıcı: Kalamış yapı firmasından 2021 tarihinde sülüntepe mahallesinde 2+1 bir daire sözleşmesi yaptık. Firmanın belirlediği sözleşme ve ödeme koşullarına göre peşin ödeme yaptık. Daha sonra 173 aya yayılan taksitlerle ödememize devam etmekteyiz. Projedeki dairenin haziran 2022 tarihinde teslimi yapılacaktı. Yapılmadı. Ödemelerimize devam ettik. Bu sırada firma hiçbir şekilde bizimle iletişim kurmadı. Şubat ayında firma yetkilileri ile görüşmeye gittik. Firma ile olan anlaşmamız göre tapu tesliminde ara ödeme yapılacaktı. Bu ara ödemeyi yapıp tapumuzu istedik. Ancak firma sahibi sert bir dille kavga eder gibi daireyi bu fiyatta size satmıyorum bu paraya bu fiyata daire mi alacağınızı mı sanıyorsunuz deyip fahiş bir fiyatla alabileceğimizi söyledi. Biz de kendisine daireyi 9 ay önce teslim etmesi gerektiğini teslim etmediğini varsa bir sorun bu süreçte aramadıklarını herhangi bir konuda bilgi vermediklerini ama ödemelerimizi aldıklarını söyledik. Kendisi bu şekilde satmıyorum gidin avukata verin deyip konuyu kapatmaya çalıştı. Madem fiyat artışın var arayıp yeniden değerlendirmek için konuşmak isteyebilirdiniz. Kaldı ki haziran 2022 de biten teslim edilmesi gereken daireyi teslim etmeyip beklettiniz. Haziran 2022 tarihinde dairenin o günkü fiyatı ile fiyatlandırma yapıp tekrar ödeme planına dahil edebilirdiniz. Bunu yapmayıp kul hakkı yemek istemeleri usulsüzlük yapmaları kanun tanımamaları da cabası. Bu nedenle gerekli aksiyonları alıyoruz. Bu tarz bu proje ile ilgili mağduriyet yaşayanların şikayetimin altına yazmasını rica ediyorum. Birlikte hareket etmemiz daha mantıklı olacaktır. Kalamış yapı bu yaptığı usulsüzlüğün yanına kalmayacağını görmesi gerekiyor. 

Kalamış Yapı Bu Böyle Olmaz Allah Var

Engin isimli kullanıcı:Haziran 2020'de Pendik Sülüntepe projesine girdik. Dosya masrafını ödeyerek taksitlere başladık. 2.5 sene oldu biz taksit ödemeye devam ediyoruz ama Kalamış Yapı'dan ne arayan var ne soran.! Arıyoruz. Telefona cevap veren bayanlar firma yetkilisiyle görüşmemizi söylüyorlar (randevu alarak). Gittik firma yöneticisine. N****beymiş adı. Adam hem sinirli, hem gereksiz asabi hallerde konuşuyor. "Siz daire sahiplerine uygun sattım dairemi. Ama enflasyon patladı. Dolar zıpladı. Dairenizi teslim etmeyeceğim...! " dediniz. Bir kere önce düzgün konuşmayı öğrenin... Size ben demedim proje yapın da daire alalım diye. Sözleşmeyi noterden yapalım demiştim imzalarken, "yok noterden yapmıyoruz ama dosya parası alıyoruz" demiştiniz. Bizi 3 yıl mağdur etmek ve insanların hayalleriyle oynamak için mi kabul etmemiştiniz Noter olayını. Her yerde hala reklamlarınız devam ediyor diye sizlere güvendik. Ayrıca paranızı dolar bazında hesaplayıp iade edeceğiz diyorsunuz. Dolar bazı kurtarıyor mu bizim zararımızı. Enflasyonun zararı varsa herkese var. Ben sizinle sözleşme yapmasam bankadan alsam bir konutu, kirasını da alıyor olurdum. Haziran 2020'de alabileceğimiz herhangi bir daireyi şimdi almamız da mümkün değil. Uçtu gitti piyasa. Soruyorum size, bizim bu 3 senelik zararımızı kim karşılayacak Kalamış Yapı yöneticileri.? Dedik ki faiz ödemeyelim. Bu nedenle sizi tercih ettik. Ama sizlerin de yaptığı bu. Ben ve benim gibi kaç insanın parasını aldınız, kullandınız, sonra da alın paranızı size daire yok diyorsunuz. Topladığınız dosya masrafları bile büyük paralara tekabül ediyor. Sizinle görüşme yapalı 1,5 ay oldu. Hala da dönmediniz. 3+1 daireye girmiştik, tamam 1+1 bari verin dedik. Size dönüş yapacağız dediniz. Hâlâ ses yok sizde. Bu şekilde insanların ahını alan müteahhit firmaların sonunu deprem de görüyoruz, daha da olmadı hak her yerde çıkarır. Lütfen paramızı dolar bazı olarak değil, 3 yıllık enflasyon zararını da ekleyerek iade edin. Ben şirkete güvenerek girdim bu işe ama şimdi bırak git diyorlar çok zor."

Kaynak: Bolu Meydan

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 6 6 0 18
2 FB  Fenerbahçe 6 4 1 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği