Saraydan Millete: Egemenliğin 101 Yıl Sonra Yankıları...BoluNet
222

 "Egemenlik Uyanışı: Şatafatlı Saltanattan Milletin Azmine"

Bugün, saltanatın kaldırılmasının ve egemenliğin millete iade edilmesinin 101. yılında, milletimizin tarihi uyanışını ve iradesini bir kez daha yürekten kutluyoruz. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, Vahdettin'in ihtişam dolu saltanatının son bulduğu, milletin azim ve kararlılığı ile taçlandırılmış bir dönemin müjdecisidir.

Vahdettin dönemi, sarayın göz kamaştırıcı ihtişamı ve şatafatıyla anılsa da, milletin iradesi karşısında sönük kalmış, adeta tarih sahnesinden silinip gitmiştir. Oysa ki, milletimizin bu tarihi dönüşümü, onun egemenliğini ve bağımsızlığını ne denli kıymetli ve vazgeçilmez gördüğünün apaçık bir göstergesidir.

Bu önemli gün vesilesiyle, Vahdettin'in şatafatlı saray yaşamının, milletin sade ve alçakgönüllü iradesi karşısında nasıl da anlamsız ve değersiz kaldığını bir kez daha görmekteyiz. Sarayın karanlık koridorlarında kaybolan Vahdettin, milletin aydınlık ve demokratik geleceği karşısında adeta küçülmüş, tarih kitaplarının tozlu sayfalarına gömülmüştür.

Bir yanda tahtının gölgesinde yaşayan, milletin çıkarlarını ve taleplerini görmezden gelen bir padişah; diğer yanda ise, egemenliğini ve özgürlüğünü savunma azmiyle yan yana duran, birlik ve beraberlik içinde hareket eden milletimiz... İşte bu kontrast, milletimizin tarihindeki dönüşümün ve uyanışının en net göstergesidir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bu tarihi gün, milletimizin egemenliğini ve demokratik haklarını nasıl koruduğunun ve savunduğunun bir hatırlatıcısıdır. Bugün, şatafatlı saltanattan milletin azmine, sarayın soğuk duvarlarından milletin sıcak ve samimi birliğine uzanan bu tarihi yolculuğu, gurur ve minnetle anıyor, egemenliğin millete iade edilmesinin 101. yılını coşkuyla kutluyoruz!

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği