Rüzgarla Yarış: Mustafa Taşyıldız'ın Susanoğlu-Ceyhan Bisiklet Turu
222

Merhaba sevgili Bolu net okurları! İşte geldiğimiz bir günlük maceramızın sonu, ve sözlerimi ne geçecek ne söylendiği yerden, boyuta ulaştırmak üzere kaleme alıyorum.

Dün gece Silifke Susanoğlu'nda uykumun en derinden giderken bir ara uyanmış kendimi buldum. Garip bir durumdaydım. Yatağın üzerinde yatar pozisyonda, ellerim sanki bisikletin gidonunu tutuyor ve elden çıkardığım havada pedal çeviriyordu. "Acaba gerçek bir bisiklet üzerinde olabilir miyim?" diye düşündüm. Ancak hemen fark ettim ki; bu, bisikletle olan bağımın ruhuma kadar işlemiş görüşmeleri. Gündüzleri pedal çevirme hazzını, uykumda da sürdürüyordum. Bu belki de ruh halimin yavaş yavaş gidişin bir işaretiydi. Ama hedefe doğru usul usul yaklaşmaya başladıklarında moral ve motivasyon, bu ruh halimi gölgeliyor.

Mola günümün tümünü geride bıraktığımızdan sonra, yılkı atları gibi özgür hissettim kendimi. Sabah geçişim, kahvaltımı yaptım. Üç yumurtayı bir çırpıda yuttum, iki yumurtayı da cebime alarak yola koyuldum. Rüzgar hafif çapraz sağımdan ufak tefek inceliyordu. "Eğer bu rüzgar ters dönmezse, bugün Ceyhan'ı bulurum," dedim içimden.

Erdemli'ye geldiğimde bir hemşerim, Bekir Börek, karşıma çıktı. "Dur bir çay içelim" dedi. Yol boyu hemşehrimi görmek istediğim bir olaydı ve tam zamanında oldu. 15 dakika dinlendikten sonra istasyon bayrağına baktı. Bayrak rüzgarının yönünü gösteriyordu. Rüzgar hala arkamdan esiyordu ve çıkmasını artırmıştı. "Vira Bismillah!" 45 dereceyi geçen bir hızla, adeta Hıdırellez ateş çemberinin içine daldım.

Bu ateş çemberi beni adeta bir ateş topuna dahildir. Bir matara dönemi, bir matara mideme, suyu indire indire Silifke Ceyhan arasındaki 183 km'lik yol boyunca adeta boru hattı döşemiş oldum. Bu tura, ilçemizin en babacan Kaymakamı Sayın Mikail Ersöz'ün adını verdim. doğumun tayini çıkmış. Sosyal medya hesabı yok, bu yazıları görmeyecek ama onun dostu ve mütevazi duruşu gıyabında teşekkür yüzü hak etmiştir. Güle güle gitsin!

Bu gece Ceyhan'a kadar gelmekle turdan tam bir etap çalmış oldum. Şu an itibari ile tam bir etap turun önüne gidiyorum. Bu gece iyi bir uykudan sonra yarın çok zorlu güneydoğu etapları beni bekliyor. Hem aşırı sıcaklar hem aşılması güç yokuşlar beni bekliyor.

Şimdi ise uyku saati. Tüm yedilerime ve sevdiklerime Ceyhan'dan selamlar. Beni Instagram'da @gezgininbiri6 olarak, YouTube ve Facebook'ta ise Mustafa Taşyıldız ismiyle bulabilirsiniz. Takip etmeyi unutmayın!

Bolu net okurları, sağlıklı ve mutlu kalın. Bu makaleyi Mustafa Taşyıldız yazdı. Görüşmek üzere!

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği