222

Gölcük'teki Çevre Muhafızlarından Seçim Arenasına: İlkay Bayrak ve Tanju Özcan Arasındaki Söz Düellosu Derinleşiyor

 

Gölcük'ün yeşil yamaçlarından yükselen çevre mücadelesi, Bolu'nun siyasi atmosferinde fırtınalar estirmeye devam ediyor. Zafer Partisi'nin Bolu Belediye Başkan adayı ve eski CHP Belediye Meclis üyesi İlkay Bayrak'ın, CHP'nin mevcut Bolu Belediye Başkanı ve adayı Tanju Özcan'a yönelik ağır suçlamaları sosyal medyada gündemi belirliyor. Bayrak, Özcan'ı riyakarlık ve çevrecilik konusundaki samimiyetsizliği ile itham ederek, bu nedenle seçim çalışmalarına odaklanamadığını belirtiyor.

 

"Ah Tanju ah. Ben senin riyakarlıklarınla uğraşmaktan seçim çalışması yapamadım," diye başlayan Bayrak, Özcan'ı, Gölcük için yapılan onurlu protesto eylemlerinin ruhundan uzak durmakla eleştiriyor. İzzet Baysal Anadolu Lisesi mezunu ve İstanbul Barosu'nda avukatlık yapan Filiz Karaman'ın liderliğindeki çevre katliamına karşı duruş ve Begüm Tunçel'in dava sürecindeki rolleriyle bu mücadelede ön saflarda yer aldıklarını vurguluyor. Buna karşın, Özcan'ın çevre konusundaki geç kalmış açıklamalarını ve son dakika şovlarını eleştirerek, gerçek çevrecilikle ilgisiz olduğunu iddia ediyor.

 

Bayrak, Pirahmetler bölgesinde planlanan sondaj çalışmalarına dair Özcan'ın geç kalmış tepkisini ve bu konudaki bilgilendirme stratejisini de sorguluyor. Tanju Özcan'ın, bilgiyi seçim malzemesi olarak kullanmakla suçlayarak, gerçek durumun çoktan bilindiğini ve Özcan'ın bu konuda geç kaldığını savunuyor. İlkay Bayrak'ın açıklamaları, Bolu siyasetinde çevre ve samimiyet konularını ön plana çıkarırken, seçime günler kala tartışmanın şiddetini artırıyor.

 

Bu gelişmeler, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, Bolu'nun siyasi sahnesinde suların durulmadığını gösteriyor. İlkay Bayrak ve Tanju Özcan arasındaki bu siyasi düello, Boluluların ve çevre savunucularının dikkatle takip ettiği bir konu haline gelmiş durumda. Önümüzdeki günler, bu söz düellosunun seçim sonuçları üzerindeki etkisini ve Bolu'nun yeşil mirasının korunması adına atılacak adımları belirleyecek.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği