Riyad'da Tarihi Maç İptali: Atatürk'e Saygı Duruşu Engellendi...BoluNet
222

 

Süper Kupa Finalinin İptali: Atatürk Pankartı Krizi

 

Diplomatik Sahada Gergin Anlar: Süper Kupa Finali Atatürk Pankartı Krizine Takıldı

 

2023 Turkcell Süper Kupa maçı, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanırken, yaşanan Atatürk pankartı krizi nedeniyle iptal edildi. İki takım, Atatürk pankartları ve tişörtleriyle sahaya çıkma isteklerinin Suudi yetkililer tarafından reddedilmesi üzerine sahaya çıkmama kararı aldı​​​​​​.

 

Galatasaraylı futbolcular, Atatürk tişörtü giymek istedi ve "Ne mutlu Türk'üm diyene!" sloganıyla maça çıkmayı planlarken, Fenerbahçe ise "Yurtta sulh, cihanda sulh!" pankartlarıyla sahaya çıkmak istedi. Bu talepler Suudi yetkililer tarafından kabul görmedi​​​​.

 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Atamız'ın 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatmak istiyorum. Biz bu pankartla çıkacaktık, 'Peace at home, peace in the world'. Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler" dedi. TFF'den edinilen ilk bilgilerde İstiklal Marşı'nın okunacağı ve Türk bayrağının açılacağı belirtildi, ancak pankart ve tişört isteklerine onay çıkmadı​​.

 

Toplantı sonrasında, Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmama kararı aldı. Süper Kupa maçı, planlandığı gibi 20:45'te başlamayacak şekilde iptal edildi. Galatasaray, Atatürk görseli taşıyan tişörtlerin giyilmesine izin verilmemesi üzerine Türkiye'ye dönme kararı aldı​​​​.

 

Bu olay, futbolun uluslararası diplomasi ve milli kimlikle nasıl iç içe geçebileceğini gözler önüne serdi. İki takımın da milli değerlere ve tarihi figürlere olan bağlılıkları, bu maçın iptaline yol açan krizin temelini oluşturdu.

 

Bu haber BoluNet tarafından hazırlanmıştır.
Daha fazla bilgi ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği