Retweet’den Başkanlık Yapmak: Tanju Özcan’ın Twitter Serüveni
222

Bolu'da 'Belediye Başkanı' Değil, 'Twitter Fenomeni' Aranıyor!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyanın kalbini fethetmekte adeta bir ustalaşmış. Her anını Twitter'da paylaşma konusunda ne kadar hızlı olduğunu göz önüne aldığınızda, Tanju Bey'in bir tweet atma hızı olimpiyatları düzenlense kesin altın madalyayı alır.

Neredeyse sabah akşam demeden, Bolulu vatandaşlar, "Tanju Bey bugün hangi selfie'yi paylaştı acaba?" sorusuyla güne başlıyorlar. Bir yandan, tabii, Bolu Belediye Başkanı'nın bu kadar popüler olması hoş bir durum. Ancak diğer yandan, bu durum biraz da olsa "sosyal medya fenomeni" ve "belediye başkanı" kavramlarının birbirine karışmasına neden oluyor gibi.

Vatandaşlar, her tweet'in ardında Bolu'nun gerçek sorunlarına adanması gereken değerli bir zaman diliminin kaybolduğunu düşünmeye başladı. Çünkü onlara göre, Tanju Bey'in elindeki telefon belki de asıl işleri yapmasına engel olan bir faktör olabilir.

Ayrıca, bu durum sadece vatandaşları değil, kendi partisini de soğutmaya başladı. Twitter'da rekorlar kırıyor olsa da, gerçek hayatta da kendi takımının kalbini kazanmayı başaramıyor. "Bir tweet daha at" diye bağıran sosyal medya takipçilerinin aksine, partilileri "Biraz daha iş yap" diye fısıldıyor gibi.

Tanju Bey'in belki de biraz daha az tweet atıp, biraz daha çok iş yapma zamanı gelmiştir. Çünkü unutmayalım, sosyal medyada beğeni almak kolaydır, ancak gerçek hayatta hem vatandaşların, hem de partinin kalbini kazanmak, bir retweet kadar hızlı ve kolay olmayabilir. Sonuçta, Bolu'yu yönetmek bir tweet kadar kolay olmasa gerek.

Evet, Bolu'nun hiperaktif, sosyal medya düşkünü Belediye Başkanı Tanju Özcan! İzlenme sayıları, beğeniler, retweet'ler derken kendisi neredeyse bir 'Influencer Başkan' haline geldi. Burası kesin, bir gün bu unvanın hakkını verecek bir ödül töreni bile düzenleyecekler.

Bir yandan, "272 milyon izlenme nedir Tanju Bey?" diye hayret ederken, diğer yandan da "Acaba Bolu'nun o parkın yapımını ne zaman tamamlayacak?" diye merak içindeyiz. Bu konudaki tweet'leri de oldukça merakla bekliyoruz doğrusu.

Bir yandan da Tanju Bey'in kendine özgü tarzını düşünüyorum. Ne yani, belediye başkanı olunca insanın bütün gününü sosyal medyada geçiremeyeceğini kim demiş? Bu kadar retweet ve beğeni alabilen bir başkan, herhalde aynı hızla Bolu'nun sorunlarını da çözebilir diye düşünüyorum. En azından umuyorum.

Ama o zaman da kendi partisinin ne düşündüğünü merak etmiyor değilim. Acaba onlar da Tanju Bey'in sosyal medya rekorlarını coşkuyla mı kutluyorlar, yoksa "Biraz da gerçek hayatta rekor kır Tanju Bey!" mi diyorlar? Bu konuda bir bilgi sahibi olmak, sosyal medya fenomeni belediye başkanımızın hangi yönde ilerleyeceğini anlamamıza yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, Tanju Bey, sosyal medyada fenomen olmayı başardı, tebrikler. Ancak unutmayalım ki, Twitter'da fenomen olmak ile Bolu halkının gönlünü kazanmak arasında büyük bir fark var. Belki de biraz daha az tweet atıp, biraz daha çok iş yapma zamanı gelmiştir. Bolu halkının kalbinde fenomen olmak için Twitter'dan çok, gerçek hayattaki performansı önemli. Haydi Tanju Bey, şimdi klavyeyi bırakma ve Bolu'ya adanmış zamanını arttırma vakti!

Aydın Karataş, Bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği