Randevu Gelmeden Onay Şart: Hastanelerde Yeni Kurallar... BoluNet
222

Yeni Dönem Başlıyor: Hastane Randevularında 'Geleceğim' Onayı Zorunlu Hale Geliyor

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Saray'da yapılan kabine toplantısının ardından önemli bir duyuru yaptı. Hastane randevu sistemine ilişkin radikal bir değişikliğe gidileceğini açıklayan Bakan Koca, "randevuma geleceğim" onayının zorunlu hale geleceğini bildirdi. Yeni uygulama ile randevu iptallerinin önüne geçilmesi ve atıl kapasitenin en aza indirilmesi hedefleniyor.

 

Bakan Koca, hastanelerde yaşanan randevu aksaklıkları ve kapasite sorunlarını detaylandırarak, bu sorunların çözümüne yönelik alınan tedbirleri paylaştı. "İl, hastane veya branş bazında yaşanan sorunları tek tek ele alıyoruz," diyen Koca, son zamanlarda artan sağlık taleplerine karşı hekim ve uzman sayısının da artırıldığını belirtti. Ancak, randevu alıp gelmeyenlerin oluşturduğu atıl kapasitenin büyük bir problem olduğunu vurguladı.

 

Geçen yıl 23 milyon, bu yılın ilk üç ayında ise 6 milyon randevunun kullanılmadığını ifade eden Koca, bu durumun sağlık hizmetlerinin verimliliğini doğrudan etkilediğini söyledi. "Randevuma geleceğim" onayı, randevu sahiplerinden, randevu günü saat 23:59'a kadar istenecek. Onay vermeyen randevular iptal edilerek, o saatler için yeni randevular açılacak.

 

Bakan Koca, uygulamanın yüzde 20 kapasite artışı sağlayacağını ve son dakika iptalleriyle oluşan boşlukların daha verimli kullanılacağını dile getirdi. Ayrıca, randevu alıp da onay verdiği halde gelmeyen vatandaşlar için aynı branşta hekime ve sağlık tesisine başvuru yapma yasağı getirilecek. Bu yasak, randevu sadakat oranını artırmayı amaçlıyor.

 

Ayrıca Bakan Koca, Tip-1 diyabet hastalarına yönelik olarak ücretsiz insülin sensörü sağlama planlarını da açıkladı. Yerli üretimle gerçekleştirilecek bu sensörler, diyabetin kontrol altında tutulmasında büyük bir kolaylık sağlayacak. Bakan, "Bu sensörlerle özellikle çocuklarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz," dedi. İlk olarak pilot üretimle deneylerin yapılacağını ve onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından sensörlerin klinik kullanıma sunulacağını ifade etti.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği