Rabbimizin Emanetleri: Zekâtla Şenlenen Yüzler, Kalpler...BoluNet
222

Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin: Cuma Hutbesinde Zekâtın Önemi Vurgulandı

 

29 Mart 2024, Cuma - Bugün ülkemizin dört bir yanında müminler, cuma namazı için camileri doldurdu. Cuma hutbesinde "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" başlığı altında, zekâtın önemi ve faziletleri anlatıldı. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hutbede, zekâtın, İslam'ın beş temel esasından biri olduğu ve müminler için bir mecburiyet olduğu vurgulandı.

 

Hutbede, zekâtın, malın bereketlenmesi, gönül huzuru ve cennete vesile olma gibi manevi faydalarının yanı sıra toplumsal barışa ve kardeşliğe de katkı sağladığı belirtildi. Zekâtın, yalnızca ihtiyaç sahiplerine yardım etmekle kalmayıp, aynı zamanda müminler arasında sevgi ve güven köprüleri kurduğu, birlik ve beraberliği güçlendirdiği ifade edildi.

 

Türkiye Diyanet Vakfı'nın, "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" şiarıyla, hayırsever milletimizin zekâtlarını, başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize ulaştırmak için yürüttüğü çalışmalara dikkat çekildi. Müminler, bu kardeşlik kervanına destek olmaya ve bu iyilik seferberliğine katkıda bulunmaya davet edildi.

 

Hutbede ayrıca, zekâtın rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'da daha da önem kazandığı, iftar ve sahur neşesine katkı sağladığı, yetim ve öksüzleri koruyup gözetmenin, onları bayram sevincine ortak etmenin önemi vurgulandı.

 

Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin hutbesi, "Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir." ayeti mealiyle sona erdi, geçmişten günümüze hayır ve iyilik yolunda emek vermiş herkese rahmet, hayatta olanlara ise sağlık, huzur ve bereketli bir ömür dilendi.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği