POLİTİKA'DAN HABERDAR MISINIZ?
222

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A MÜLAKAT TEPKİSİ: "BENİM PROJELERİMİ ARTIK SADECE KONUŞABİLİRSİN, İMZA ATTIĞIN BU REZALETLERİ BEN DÜZELTECEĞİM"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuda işe alımda mülakatın kaldırılacağı vaadinde bulunması üzerine “Önce mülakatla torpille bütün gençleri sakatla, sonra seçime sayılı gün kala, benim projelerimle kendi yaptığın rezaleti kaldırma sözü ver. Erdoğan, benim projelerimi artık sadece konuşabilirsin, imza attığın bu rezaletleri ben düzelteceğim” açıklamasını yaptı.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN GENÇLERE: “ENFLASYONU İKİ YIL İÇİNDE SABİTLEYİP 5 YILDA EN AZ 5 MİLYON YENİ İŞ İMKANI YARATACAĞIZ. TÜM BUNLARIN GERÇEK OLDUĞU HAYAT, CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİĞİMDE DOĞDUĞUN BU TOPRAKLARDA OLACAK”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında; TikTok’tan paylaştığı bir videoyu ‘Gençler’ notuyla yayınladı. Gençlere “Millet İttifakı’nı desteklemek için 3 sebep” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Enflasyonu kalıcı biçimde iki yıl içinde sabitleyip 5 yılda en az 5 milyon yeni iş imkanı yaratacağız. En büyük kaygın işsizlik değil, 'hangi işi seçsem' diye düşünmek olacak. Tüm bunların gerçek olduğu hayat dünyanın bir ucunda değil. Cumhurbaşkanı seçildiğimde doğduğun bu topraklarda olacak” dedi.

 

AKŞENER, İSTANBUL’DA MUHTARLARA SESLENDİ: “ÖZELLİKLE AK PARTİ’YE OY VEREN KARDEŞLERİMİN İYİ PARTİ’YE OY VERMELERİNİ KENDİLERİNDEN RİCA EDİYORUM, BU ÜLKENİN NEFES ALMASI İÇİN”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da muhtarlarla yaptığı iftarda, “AK Partili kardeşlerimin bu seçimde mutlaka bu düzeni, ucube sistemi değiştirecek şekilde oy vermesi Türkiye’nin geleceği açısından, evlatlarının geleceği açısından, özellikle Sayın Erdoğan’ı en çok sevenlerin oy vermesi lazım ki bu sistemin değişmesine, Türkiye’nin yeninden düşmanlıkları bir kenara bırakıp barıştığı, sarıldığı ve parlamenter sisteme geçişin olduğu, TBMM’nin olduğu, yeniden güçlü ve itibarlı olduğu, muhtarlık kavramının yeniden güçlü haline geldiği o sistemi kurmak için ve Cumhuriyetimizin bize kazandığı o değerlerle barışmak için, Türkiye’nin nefes alması için elbette 14 Mayıs’ta hem Sayın Kılıçdaroğlu'na; Millet İttifakı olarak iki parti seçime giriyoruz CHP gönüldaşı olanlara bir şey demiyorum ama özellikle AK Parti’ye oy veren kardeşlerimin İYİ Parti’ye oy vermelerini kendilerinden rica ediyorum, bu ülkenin nefes alması için. 14 Mayıs akşamı bu ucube sistemden kurtulduğumuz ve Türkiye'de bir Sayın Cumhurbaşkanımızı teşhiye ederek gönderdiğimiz, diğer cumhurbaşkanımızı, 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu da ‘buyurunuz efendim’ diyerek yerine oturttuğumuz bir akşam yaşanacak inşallah" diye konuştu. 

 

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNE TEPKİ GÖSTEREN AKP ORDU İL BAŞKANI TOMAKİN, GÖREVİNDEN ALINDI

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, görevinden alındı, yerine Selman Altaş atandı. “Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var, çünkü sesimiz ulaştırılmıyor” açıklamasını yapan Tomakin, dün Twitter hesabında; “Ordu’da böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, risklerini açıkçası üstlenmek istemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, talimatlarınızı bekliyoruz” mesajını paylaşmıştı.

 

BULDAN: ‘SAVUNMAMIZI ALANLARDA HALKIMIZLA BİRLİKTE MİLYONLARLA YAPMAYA BAŞLIYORUZ. AKP'NİN HİLELERİ VARSA BİZİM DE HAMLELERİMİZ VAR’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP kapatma davası için sözlü savunma yapmamızı bekleyenler bilsin ki biz savunmamızı alanlarda, meydanlarda halkımızla birlikte milyonlarla yapmaya başlıyoruz. AKP’nin hileleri varsa bizim de hamlelerimiz var.” dedi.

 

MUHTARLARIN ELİNİ VİCDANINA KOYARAK OY KULLANMASINI İSTEYEN İMAMOĞLU: “BU BİR SİYASİ PROPAGANDA KONUŞMASI DEĞİL. BUNUN ADI ASLINDA MEMLEKET GELECEĞİ ADINA HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMA MESELESİDİR"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da muhtarlarla iftarda buluştu. İmamoğlu, "Açıkçası ben İstanbul’daki muhtarlarımızdan eline vicdanını koyarak, bizleri takip ederek en üstün demokrasi yönünde kararlarını verme konusunda, kendi iradelerini ortaya koyacağını düşünüyorum. Bu bir siyasi propaganda konuşması değil. Bunun adı aslında memleket geleceği adına herkesin elini taşın altına koyma meselesidir" diye konuştu.

 

YEŞİL SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITTI. MİTHAT SANCAR: “GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ, PARLAMENTOYA EN GÜÇLÜ TEMSİLİYETLE GİRECEĞİZ”

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ankara'da düzenlediği toplantıda milletvekili adaylarını tanıttı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Güçlerimizi birleştireceğiz, parlamentoya en güçlü temsiliyetle gireceğiz. Herkes kendi olarak var olacak, kendi dili ile konuşacak, kendini temsil edecek. Bizler savaşa karşı barışı, inkara karşı demokratik çözümü, tekçiliğe karşı çoğulculuğu, ayrımcılığa karşı eşitliği, zulme karşı adaleti, sömürüye karşı emeği, yalana karşı hakikati, talana karşı doğayı savunmaya geliyoruz” dedi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın da “Bu ülke ve bu ülke halkları, tek adam rejimi altında asla gelecek tayin edemezler. Siyaseten bitmiş tükenmiş bu rejim aynı zamanda saray rejimi bitmiştir. Biz kötülüklerden bu ülke halkını kurtaracağımızı burada söz veriyoruz” diye konuştu.

AKP'NİN İZMİR 1. BÖLGE 6. SIRADAN ADAY GÖSTERDİĞİ SAVCI SAYAN: ASLOLAN MİLLETİN GÖNLÜNDEKİ LİSTEDİR

Milletvekili olmak için Ağrı belediye başkanlığı görevinden istifa eden AKP’li Savcı Sayan, seçilmesi güç olarak görülen İzmir 1’inci bölge, 6’ncı sıradan aday gösterilmesinin ardından sessizliğini bozdu. Sayan, "Aslolan Milletin gönlündeki, vicdanındaki listedir. Neticede onların vekili olmak için aday olduk.." ifadelerini yazdı.

CEM KÜÇÜK: ERDOĞAN SEÇİMİN ÇANTADA KEKLİK OLMADIĞINI GÖRÜYOR, GENEL AF GELEBİLİR

Türkiye Gazetesi çalışanı Cem Küçük, katıldığı canlı yayında "AK Parti bugüne kadar yapmadığı şeyleri yapıyor. Tayyip Bey seçimin çantada keklik olmadığını, bıçak sırtında olduğunu görüyor. Ekonomi iyi değil, sıkıntılar baş gösteriyor. O yüzden de seçimi garantilemek istiyor. Erdoğan seçimi bıçak sırtı gördüğü için bu ekonomiyi vaat ediyor. Yarın cezaevi mahkumlarıyla ilgili genel af gelebilir. Biz bugün Ankara'da sabah programımızda böyle bir haber aldık" dedi.

 

“ERDOĞAN İLE ADALET BAKANI ARASINDA GERGİNLİK” İDDİASI: BEN ÖYLE UYGUN GÖRDÜM BEKİR!

Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle aynı statüde olan birinci sınıfa ayrılmış hâkim ve savcıların düzenlemenin dışında bırakılarak, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına 15 bin TL zam yapılmasıyla ilgili düzenlemeyle ilgili, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın arasında gerginlik yaşandığı iddia edildi. Bakan Bozdağ’ın “sıkıntı olur diye uyararak “Şimdi herkes beni suçlayacak” sitemine, Erdoğan’ın “Şimdi sırası değil” yanıtı verdiği belirtiliyor. Öte yandan Bozdağ’ın milletvekili olarak Urfa’dan aday gösterilmesine karşı çıkması üzerine Erdoğan’ın “Ben öyle uygun gördüm Bekir” dediği ileri sürüldü.

 

CHP'NİN İZMİR KONAK'TAKİ SEÇİM BÜROSUNA TAŞLI SALDIRI...KONAK BELEDİYE BAŞKANI BATUR: “YILMADAN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP’nin İzmir Konak’taki seçim bürosuna bugün sabah saatlerinde taşlı saldırı düzenlendi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Seçim döneminde, bu tür saldırılar sık sık olmaya başladı. Ama Cumhuriyet Halk Partililer olarak ve İzmirliler olarak bu tür saldırılardan hiçbir zaman yılmadan mücadelemize devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

 

İYİ PARTİ’DEN SEÇİM KAMPANYASI VİDEOSU: “RECEP BEY SUNAR; AHLAKIN SONU”

İYİ Parti, seçimlere yönelik hazırladığı ve “ahlak, ekonomi, deprem, mülteci, terör ve demokrasi” temalarının işlendiği iletişim kampanyası serisinin ilk videosunu paylaştı. “Ahlakın sonu” isimli ve “Recep bey sunar” yazısıyla başlayan videoda; “Hırsızlığı ödüllendiren bir anlayış…Yargılayan, hedef gösteren, tehdit eden bir yönetim…” başlıklı bölümler yer aldı.

 

İZMİR'DE EMEKLİLER, HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİ: “PATATES, SOĞAN, GÜLE GÜLE ERDOĞAN”

DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in üyeleri, "Emekliler, yoksullukta değil, refahta eşitlensin" sloganıyla İzmir'de basın açıklaması yaptı. Boyunlarına patates, soğan ve ekmekten yaptıkları kolyeler takan emekliler, “Patates, soğan, güle güle Erdoğan” sloganı attı.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği