Peygamberimiz, İman ve İstikamet: Mevlid-i Nebi Haftası İdrak Ediliyor...BoluNet
222

Mevlid-i Nebi Haftası: İman, İstikamet ve Ebu Leheb'in Sırrı!

Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temasıyla bu yıl 26 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Mevlid-i Nebi Haftası kutlanıyor. Bu özel hafta, Müslümanların Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğumunu anma ve onun hayatından dersler alma zamanıdır.

Kaynaklarda yer alan bilgilere göre, Resulullah'ın süt annelerinden biri olan Süveybe Hatun, aynı zamanda Peygamberimizin amcası ve azılı düşmanı Ebu Leheb'in cariyesiydi. Ebu Leheb'in rüyasında cehennemde olduğunu, ancak pazartesi geceleri azabının hafiflediğini görmesi, Süveybe Hatun'un ona Resulullah'ın doğumuyla ilgili müjdeyi getirdiği gün onu azat etmesiyle ilişkilendiriliyor.

Bu örnek, Peygamberimizin doğumunun kudsiyetini ve bu özel günün önemini vurgulamaktadır. İbni Ceziri'nin belirttiği gibi, Ebu Leheb gibi bir kafirin bile Resulullah'ın doğumuna gösterdiği saygı nedeniyle cehennemdeki azabının hafifletilmesi, bu özel günün kudsiyetini ve önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Mevlid-i Nebi Haftası'nın bu yılki teması olan "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" çerçevesinde, Müslümanların Resulullah'ı anmaktan ziyade anlamaya gayret etmeleri, onun hayatından dersler çıkarmaları ve bu özel günü hürmetle idrak etmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda, fakir, garip, yetim ve çaresiz kimselere yardım etmek, sadaka vermek, oruç tutmak, salavat getirmek ve Kur'an okumak gibi ibadetlerle bu özel günü idrak etmek, hem Peygamberimizi sevindirecek hem de Müslümanların manevi olarak beslenmelerine katkı sağlayacaktır.

Mevlid-i Nebi Haftası, Müslümanların imanlarını tazelemeleri, Peygamberimizin hayatından dersler çıkarmaları ve onun sevgisiyle dolmaları için bir fırsattır. Bu özel haftanın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileriz.

Ya Rabbi, bizleri Resulullah'ın şefaatiyle mükafatlandır. Allah'ım, bizi sana layık kullar, Habibine layık ümmetler, ecdadımıza layık nesiller eyle. Allah'ım, salat ve selam olsun seyyidimize Muhammed'e, onun ailesine ve tüm ümmetine.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği