Performans Turu: Büyük Türkiye Rotaları ve Psikolojik Savaş
222

BÜYÜK TÜRKİYE TURU: Batı'dan Güneye Yolculuk

Büyük Türkiye turumun batıdaki etabını Edirne'de tamamladım. Gözlerimden akan terle yolculuğumun 11. durağı olan Keşan’a giriş yaptım. Yüzümü her döndüğümde, arkamda bıraktığım yüzlerce kilometre karşıma çıktı.

Edirne'ye kadar olan etaplar güneşin en dik vurduğu öğle sonlarında gerçekleşti. Yüzüme vuran rüzgar, buna direnen terimi sertçe yüzümden silerken, zaman zaman direksiyondan düşmek üzere olduğum oluyordu. Fakat bugün rotamı güneye çevirdim ve Keşan'ın yolunu tuttum. Güneşi sol yanımda, rüzgarı arkamda hissetmek beni hem rahatlattı hem de yeni enerjiler verdi.

Bayram nedeniyle Hafsa'dan sonra hiçbir yerde konaklama bulamadım ve Paşayiğit köyüne geldiğimde neredeyse bayılma noktasına geldim. Bir süreliğine yemeğimle kendime geldim ve sonunda Keşan'daki otelime yerleştim. Yarın sabah erkenden Eceabat'a doğru hareket edeceğim.

Bugün toplamda 916 metre tırmanış yaptım ve 108 kilometre yol katettim. Genel sağlık durumum oldukça iyi ve hala daha birçok kilometre gitmeye hazırım.

Bir noktada durup düşündüğümde, ülkemizde ve dünyada benim gibi bir hedef ve rota belirleyerek bisiklet sporu yapan birçok sporcu olduğunu görüyorum. Ancak benim rotamın ve benim spor anlayışımın onlardan biraz farklı olduğunu düşünüyorum. Benim yaptığım, bir performans turu. Günlük olarak 100-170 km arasında bisiklet sürmeye çalışıyorum. Bu turun tam anlamıyla bir psikolojik savaş olduğunu düşünüyorum.

Sevgili takipçilerim, sizlerle her gün bu anıları ve detayları paylaşıyorum. Yarın başka bir ayrıntı ekleyerek yazılarıma devam edeceğim. Sosyal medya hesaplarıma abone olmayı unutmayın ve bu eşsiz deneyimi birlikte yaşayalım.

Mustafa Taşyıldız, sosyal medyada bu yolculuğun tüm detaylarını paylaşıyor. Onun bu performans turunun hem fiziksel hem de zihinsel bir mücadele olduğunu gözden kaçırmamak gerekir. Her gün farklı bir coğrafyada, farklı hikayelerle karşımıza çıkan Taşyıldız'ın hikayesini ve yolculuğunu takip etmek, bisiklet sporunun ve seyahatin heyecanını dolu dolu yaşamak demektir.

Sağlıklı ve mutlu kalın. Yolculuğumuz devam edecek.

Not: Yazıya kaynak olarak Mustafa Taşyıldız'ın sosyal medya hesaplarından alınan bilgiler kullanılmıştır.

Aydın Karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği