PEDERSEN İKİNCİ TOUR DE FRANCE ZAFERİNİ ELDE ETTİ FRANSA TURU 2023 | ETAP 8 | LİBOURNE > LİMOGES
222

 

Kaza yapan Mark Cavendish'in hüzünlü veda gününde Mads Pedersen, Saint-Etienne'de hesabını açtıktan bir yıl sonra Limoges'ta ikinci Tour de France zaferine güç kattı. Jasper Philipsen ve Wout van Aert ikinci ve üçüncü oldular. Jonas Vingegaard sarı mayoyu korudu.

 8. Etap - Tour de France 2023

ÖNDE DECLERCQ, DELAPLACE VE TURGIS

8. etabın uygun başlangıcı 12.43 ila 172 sürücü arasında verildi. İlk 20 km'de pek çok çatışma yaşandı, ancak Tim Declercq (Soudal-Quick Step) temize çıkana kadar başarısız oldular. 22. km'de Anthony Turgis (TotalEnergies) ve Anthony Delaplace (Arkea-Samsic) ona katıldı. Tocane-Saint-Apre'deki (79 km) ara sprintten önce maksimum 5'15'' zaman farkı kaydedildi. Delaplace, Turgis'i geride bıraktı ve Philipsen, pelotonun sprintini dördüncü olarak kazanarak yeşil forma tutkusunu gerçekleştirirken en hızlısı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Takım arkadaşı Mathieu van der Poel, ara sprintin hemen ardından atak yaparak sahayı şaşırtmaya çalıştı. Philipsen, Mark Cavendish, Bryan Coquard ve Biniam Girmay, ona eşlik eden on beş sürücü arasında yer aldı. Wout van Aert, Limoges'ta sahne kazanma hırsını gizlemediğinden, Jumbo-Visma'yı sıkı bir şekilde kovalamaya zorladı. Birkaç kilometre sonra tekrar bir araya geldi.

CAVENDISH, SON TUR DE FRANSA'DAN ÇIKIŞ

Lidl-Trek, bir buçuk saat kala pelotonun başında yarışı zorlaştırmaya başladı. Cavendish, bitmesine 64 km kala kaza yaptı. Cofidis, yarışın son saatinden önce 2'30'' sürüklenmeyle zamanlanan pelotonu hızlandırmak için yardıma geldi. Kasper Asgreen (Soudal-Quick Step), 36 km kala sürüden saldırdı. 14 kilometre arada kaldı. Peloton'un açığı, bitişe 20 km'de bir dakikaydı. Turgis, bitişe 16 km kala Côte de Masmont'ta tek başına atını sürdü.

SKJELMOSE, PEDERSEN'İ Yörüngeye SOKTU

Declercq öne geri dönmeye çalıştı ama son 10 km kala sürü tarafından yutuldu. Turgis, 8 km kala sarsıldı. Takım arkadaşı Steff Cras, 6 km kala kaza yaparken Simon Yates ve Mikel Landa da 47'' farkla bitiş çizgisine ulaştı. Genel klasmanda 13. olan Belçikalı, çekilmek zorunda kaldı. Mattias Skjelmose, Limoges girişinde pelotonun komutasını güçlü bir şekilde ele geçirdi. Danimarkalı şampiyon, takım arkadaşı ve hemşehrisi Mads Pedersen'i yörüngeye oturttu, ancak yokuş yukarı rekabet şiddetliydi. Eski dünya şampiyonu, Christophe Laporte'nin liderliğindeki Van Aert'i geçtiğinde buna sahip olmak istedi, ancak Van der Poel, Philipsen'i öne çıkardı ve Pedersen, yeşil mayo sahibini savuşturmak için bitiş çizgisine atlamak zorunda kaldı. Bu, Fransa Bisiklet Turu'ndaki 26. Danimarka etap galibiyeti.

Tour De France Resmi Sitesinden alıntıdır.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği