Pandemi Cezalarının İadesi Başladı: 309 Milyon TL Geri Ödenecek...BOLUNET
222

Pandemi Döneminde Kesilen Cezalar İade Ediliyor: Toplam 309 Milyon TL

Koronavirüs pandemisi döneminde kesilen para cezalarının iadesi başladı. Toplam iade tutarı ise 309 milyon lirayı bulacak.

Pandemi döneminde maske zorunluluğu ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle kesilen para cezalarına yapılan itirazlar, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 5 Nisan 2023 tarihinde karara bağlanmıştı. Bu karar doğrultusunda, tahsil edilen cezaların iadesi süreci başlatıldı.

İade Süreci Nasıl İşleyecek?

Kesilen para cezaları, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılacak başvurunun ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek usul ve esaslara göre iade edilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan başvuru dilekçesi doldurulduktan sonra, idari yaptırım karar tutanağı ile ödeme belgesinin birer örneğinin dilekçeye eklenmesi gerekiyor. Ödemelerin yapıldığı idari birime 31 Aralık 2024 tarihine kadar başvurulması gerekiyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

  • Eğer ödemeler vergi dairesine veya vergi dairesi adına banka/PTT'ye yapılmışsa, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden ya da doğrudan ödemenin yapıldığı vergi dairesine yapılabilir.
  • Ödemeler cezayı veren birime hizmet veren muhasebe birimine, malmüdürlüğüne veya defterdarlık muhasebe müdürlüğüne yapılırsa, başvurular ödemenin yapıldığı muhasebe birimine doğrudan veya posta yoluyla ya da diğer muhasebe birimleri aracılığıyla yapılabilir.

Bu karar, 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde tahsil edilen cezalara uygulanacak.

İade süreci ve başvurular hakkında detaylı bilgi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet adreslerinden alınabilir. İade sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi, vatandaşların haklarının korunması açısından büyük önem taşıyor. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için başvuru sürecinin belirtilen şekilde takip edilmesi gerekmekte.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği