Özgür Özel'den AKP'ye Sert Eleştiri: Belediye Borçları Üzerinden Tehdit Ediliyor... BoluNet
222

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Sert Eleştiriler

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla AKP hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Özel, AKP'nin belediyelere yönelik SGK borçlarıyla ilgili tutumunu eleştirerek, "AKP, borç batağına soktuğu belediyelerin SGK borçlarını hemen ödeyin diye tehdit ediyor. Yandaş şirketlerin 660 milyar TL'lik vergisini affet, sonra kaybetmenin hazımsızlığıyla her siyasi görüşten insana fatura çıkar," dedi.

 

Belediye Borçları ve Tehdit İddiaları

 

Özel, AKP'nin belediyeler üzerindeki baskısını gündeme getirerek, "Hodri meydan! Vatandaşa hizmetten bir adım geri atmayacağız! Biz bu küfeye ne yük koyarsan koy taşırız. Taşıyamayan bırakacak. Taşıyanlar gelecek. Getir sandığı, küfeyi biz taşıyacağız. Emeklileri biz ayağa kaldıracağız. Söz veriyoruz..." ifadelerini kullandı. CHP'li belediyelerin halk için çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Özel, belediye başkanlarının ellerindeki gücün farkında olduklarını ve bu gücü halka hizmet etmek için kullanacaklarını belirtti.

 

Vergi Affı ve Emekli Zammı Eleştirisi

 

Özel'in eleştirilerinin hedefinde, yandaş şirketlerin vergi affı da vardı. "Geçen sene yandaş şirketlerin 660 milyar lira vergi borcunu sildiler. Emekliye yaptıkları zammın maliyeti 33 milyar TL. Yani yandaş şirketlerden sildiği verginin 20’de biri..." diyen Özel, hükümetin önceliklerini sorguladı. Bu sözlerle, AKP hükümetinin ekonomi politikalarını eleştiren Özel, adaletsizlik ve eşitsizliğe dikkat çekti.

 

Belediye Başkanlarına Çağrı

 

Özel, belediye başkanlarına seslenerek, onların CHP'nin gelecekteki iktidarının anahtarı olduğunu belirtti. "Seçilen belediye başkanlarının ceplerinde birer anahtar var, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarının anahtarı. İyi çalışırlarsa, halka sahip çıkarlarsa bu ülkeyi yeniden Cumhuriyet Halk Partisi yönetecek," şeklinde konuştu. Özel, CHP'li belediyelerin başarısının partinin genel seçimlerdeki başarısını da etkileyeceğini ifade etti.

 

"Darbe Girişimi" ve Hükümete Sert Sözler

 

Özel, hükümetin belediyelere yönelik baskısını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek, "Sizin seçtikleriniz size hizmet edemesin diye, 22 yıldır yapmadıkları işi bugün yapıyorlar ama başaramayacaklar. Bütün darbeleri püskürttüğümüz gibi bu darbe girişimini de geri püskürteceğiz," dedi. Özel, hükümetin halktan kopuk olduğunu ve sadece zengin kesimi desteklediğini savunarak, "Tayyip Bey gariban, köylü sevmiyor; zengin seviyor. Biz onun sırtındaki küfeyi istiyoruz. Biz onlara sahip çıkmaya hazırız; bırak, biz yöneteceğiz," şeklinde konuştu.

 

Halktan Büyük Destek

 

Özgür Özel'in bu açıklamaları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve geniş bir kesimden destek gördü. Halkın her kesiminden insanlar, Özel'in cesur ve açık sözlülüğünü takdir ederek, CHP'nin iktidara gelmesi için destek mesajları paylaştı. Özel'in açıklamalarının, yaklaşan seçimler öncesinde CHP'nin moral ve motivasyonunu artırdığı gözlemlendi.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği