Özcan'ın Vaatleri ve Bolu'nun Cebinden Çıkan Milyonlar: Vatandaş Ne Diyor?... BoluNet
222

Bolu'da Seçim Öncesi Ekonomi Tartışmaları Alevlendi: Zafer Partisi'nden Özcan'a Sert Eleştiriler

 

Bolu - Zafer Partisi belediye başkan adayı İlkay Bayrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın finansal yönetim kararlarına yönelik eleştirilerini keskin bir dille dile getirdi. Bayrak'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Bolu Belediyesi'nin altı ayrı projeye vatandaşın cebinden tam 3.5 milyon dolar harcadığını iddia etti. Özcan'ın, 2019 seçimlerinde vaat ettiği Sosyal Konut Projesi'nin yerini, belediyeden emekli olan EYT'lilerin tazminatlarını ödemek amacıyla sattığını kendi ağzıyla itiraf ettiğine dikkat çeken Bayrak, İller Bankası'nı ödemeleri yapmadığı için sorumlu tutan Özcan'a şüpheyle yaklaşıyor.

 

Bayrak'ın açıklamalarında Özcan'ın geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı, belediyenin mali durumunu iyi yönettiklerine dair açıklamaları ve hatta diğer belediye başkanlarına finans yönetimi konusunda ders verebilecek kapasitede olduklarına yönelik sözlerini hatırlattı. Aynı zamanda, Özcan'ın geçen hafta yerel bir televizyon kanalındaki programda 7 Şubat sabahı deprem bölgesinde yaşanan yıkımı gördükten sonra İller Bankası'nın bu parayı ödeyemeyeceğini anladığını kendi ağzından itiraf ettiğine işaret etti.

 

Zafer Partisi adayı Bayrak, Özcan'a şu soruları yöneltiyor: "Tanju Özcan, EYT'lilere ödenecek tazminat tutarı 80 milyon lira iken, senin gibi bir finans uzmanı için bu rakam neden büyük bir engel oluşturuyor? Neden aylar öncesinde paranın gelmeyeceğini anladığın halde, bütçeyi idare edemeyip, dar gelirli vatandaşların konut hayallerini sattın?" Bayrak, eğer Bolu halkına danışılsaydı, Özcan'ın aldığı kararların halkın çıkarlarına hizmet etmediğini göreceğini belirtiyor.

 

Zafer Partisi adayı, "Dar gelirli vatandaşın konut hayali, her şeyden daha kıymetlidir," diyerek, belediye başkanının halkın görüşünü almadan ve onayını almadan harcadığı 3.5 milyon doların hesabını sormaya devam edeceğini belirtiyor.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği