Özcan'ın Özlediği Liderlik
222

Özcan'dan İmamoğlu'na: Cesaret Bu, Kaçma!

Tanju Özcan’ın sözleriyle şahit olduğumuz siyasi arenada yeni bir soluk, yeni bir dönem derken biraz durup düşünmekte fayda var. Özcan gibi dinamik bir belediye başkanımız, Ekrem İmamoğlu'nun genel başkan olması gerektiğini dile getiriyor. Neden mi? Çünkü diğer türlü "Ben aday olurum" diye kendince bir iddiada bulunuyor.

CHP Liderlik Fırtınası: Özcan, İmamoğlu'na Meydan Okudu

İşte yeni dönem böyle bir çırpıda ilan edilmiş oldu. Sanki siyaset, bir anda değişim rüzgarlarıyla savrulmuş, herkesin aklına İmamoğlu gelmiş gibi. Halbuki ne olduysa öyle bir anda oldu ki, İmamoğlu aday olsun diye sevinç çığlıkları attılar, İmamoğlu aday olmazsa 'ben aday olurum' diye kaşlarını çattılar.

Özcan'ın Kılıçdaroğlu Eleştirisi ve İmamoğlu'na Daveti: CHP'de Hangi Rüzgarlar Esiyor?

Anladığım kadarıyla Özcan'ın 'cesaret' dediği şey, bir koltukta oturup o koltuğu boş bırakmamak üzerine kurgulanmış bir 'cesaret'. Benim bildiğim cesaret; emek, alın teri, halka hizmet ve demokratik hakları savunmaktı. Ama galiba bu kavramlar da evrim geçiriyor, kendilerini yeniden tanımlıyorlar.

Özcan'ın 'Cesaret' İddiası: İmamoğlu Kaçarsa, Ben Adayım

Özcan'a göre İmamoğlu'nun bu görevden kaçmaması gerekiyormuş. Kim demiş ki İmamoğlu kaçıyor? Tamam, Özcan'ın nezdinde genel başkanlık yüksek bir dağ gibi görünüyor olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, dağlar ancak karıncaların azmiyle aşılır. İmamoğlu'nun da kendi azmine ve yeteneklerine güvenerek, işini en iyi şekilde yapacağına hiç şüphe yok.

Özcan'dan Çarpıcı İmamoğlu Açıklaması: Kaçma, Yoksa Adayım!

Ve sonra, bir de 'Benim derdim parti, benim derdim ülkem' sözleri var ki, Özcan'ın bu ifadesi, cümlelerin en dolgunu, en anlamlısı, en samimiyeti... Özcan, partinin ve ülkenin derdini kendi dert edinmiş. Tabii bu durumda, Özcan'ın kendi dertleri ne olacak diye düşünmeden edemiyor insan. Ama bu meseleyi bir kenara bırakalım, çünkü asıl derdimiz ne? Parti ve ülke değil mi?

CHP'de Yeni Dönem Tartışması: İmamoğlu mu, Özcan mı?

Dahası, Özcan, 'Hukuki bir engel olmadığını da düşünüyorum' diye ekliyor. Hukuki engel konusunda uzman olmasam da, genel başkan adaylığı için hukuki engel olup olmadığına karar vermek için neyin gerektiğini az çok tahmin edebiliyorum. Ancak Özcan, başkanlık için 'engel' değil, 'fırsat' arıyor gibi görünüyor.

Özcan'ın Adaylık İddiası ve İmamoğlu Çağrısı: CHP'de Yeni Dönem Sinyalleri

Sonuçta, Özcan'ın sözlerindeki samimiyeti takdir etmekteyim. Tabii ki, siyasette her zaman olduğu gibi, bu samimiyet de kendi içinde bir dizi hesaplama ve strateji içeriyor olabilir. Ancak Özcan, hiçbir şey olmasa bile, CHP'nin genel başkanlık meselesini bir anda kamusal bir tartışma konusu haline getirdi ve bunun için ona teşekkür etmeliyiz. Şimdi sıra diğerlerinde... 'Cesaret' kimde, göreceğiz!

Aydın Karataş, Bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği