Özcan'dan Tarih Dersi: Bolu'nun Kavşaklarına Tarihi Resimler
222

Tanju Özcan, Bolu'nun rengarenk Belediye Başkanı, son günlerde bizi bir kez daha şaşırttı! Çeşitli projeleri ve yenilikçi fikirleriyle tanınan Özcan, bu sefer de Bolu'nun kavşaklarına renk katmaya karar verdi. Hem de nasıl!

Özcan'ın liderlik yeteneklerini hepimiz biliyoruz, fakat şimdi gördük ki aynı zamanda bir "sokak sanatçısı" kimliği de var. Terminal kavşağındaki üst geçide öyle güzel resimler çizdi ki, vatandaşlar adeta bir sanat galerisindeymiş gibi hissetti.

Karaçayır Murat Canbaş Caddesi'nde bulunan bir diğer kavşakta da aynı sanatsal dokunuşu gördük. Siyasi liderlerin resimlerini çizerek adeta bir tarih dersi verdi Özcan. Tabii ki burada Bolu'nun özgün ve tarihi dokusunu da unutmadı.

AK Parti İl Başkanlığı binasının hemen karşısında da aynı sanatsal faaliyetlerini sürdürdü. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün resimlerini çizerek, tarihimizi hatırlatan bir duvar oluşturdu. Hani derler ya, tarihini bilmeyenler geleceğini şekillendiremez diye.

Bolu halkı da bu sanatsal faaliyetleri takdir ediyor. İsmet İnönü'nün resminin AK Parti İl Başkanlığı binasının karşısına çizilmiş olması, bazılarına göre bir mesaj olabilir ama sanatın özgürlüğü ve demokratik ifade biçimlerini vurgulamak adına önemli bir adım.

Bu resimler, vatandaşlarımızın geçmişi hatırlamasına yardımcı oluyor ve aynı zamanda çocuklarımız için de bir tarih dersi oluyor. Bir yandan da Özcan, Bolu'nun turistik cazibesini artırmak için çeşitli çalışmalara imza atıyor.

Ayrıca, İzzet Baysal'a olan saygısını da unutmadı. İzzet Baysal Caddesi üzerindeki İzzet Baysal Heykeli'nin bakımsız hali hakkında gelen eleştirilere karşı sessiz kalmayacağına inanıyoruz. Bolu'nun manevi babası İzzet Baysal'a olan saygısını her fırsatta dile getiren Özcan, eminim ki bu konuda da gerekeni yapacaktır.

Ve en önemlisi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, resimlerin olduğu duvarın önüne araç park edilmemesi için özen göstererek, sanatsal çalışmaların korunmasını sağlıyor. Çünkü sanat, korunması ve değer verilmesi gereken bir değerdir.

İşte Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan! Kendi çizdiği tablo ile Bolu'yu renklendiren ve siyasi amacının ötesinde sanata değer veren bir lider. Bolu'yu, hem tarihini yansıtan hem de modern sanatsal ifadelerin yer aldığı bir şehir haline getiriyor. Ve bence bu, herkesin takdir etmesi gereken bir durum.

Aydın Karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği