Olgunluğun Göstergesi: Yerini Bilmek ve Terk Etmek....BoluNet
222

Kararlarınızı Hugo'nun Sözleriyle Şekillendirin: Yerini Bilmek ve Terk Etmek

Yerini bilmek ve zamanında terk etmek olgunluğun en büyük göstergesidir. Ünlü Fransız yazar Victor Hugo'nun "Yerini vaktinde bilmek, terk etmeyi bilmek, gerçek olgunluktur. Sadece acizler kalmakta ısrar ederler." sözü, hayatın her alanında geçerli bir kuralı vurgulamaktadır. Bu söz, hayatta karşımıza çıkan fırsatların, ilişkilerin ve durumların sürekli olmadığına, bazen geri adım atmanın ve bazen de ileriye doğru yol almanın gerekliliğine işaret etmektedir.

Kimi zaman hayatın zorluklarına karşı dayanıklı olmamız, kimi zaman ise anlamını yitiren ilişkilerden veya durumlardan uzaklaşmamız gerekmektedir. Yazar Victor Hugo, bu sözünde bireyin içgüdülerine ve sezgilerine güvenmesinin, olgunlukla hareket etmenin önemine dikkat çekmektedir.

Bu kavram, hayatın her alanında karşımıza çıkmaktadır. İş hayatında, bireyin bir pozisyonda ne kadar süre kalacağını ve ne zaman yeni bir meydan okuma arayışına gireceğini bilmek; aşk hayatında, bir ilişkinin ne zaman bitirilmesi veya devam ettirilmesi gerektiğini anlamak; ya da sporda, bir spor dalında ne kadar süre yarışmacı olarak kalacağını ve ne zaman bu yoldan çekileceğini bilmek, bu kavramın hayatın farklı alanlarında nasıl uygulandığını gösteren örneklerdir.

Sonuç olarak, Victor Hugo'nun bu sözü, bize hayatta hangi durumda nasıl hareket edeceğimizi gösteren bir pusula gibi. Her bireyin, kendi hayatında bu sözü nasıl yorumlayacağı ve uygulayacağı ise tamamen kişisel bir tercih ve yolculuktur.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği