Nebati'nin Uçakta Yolcularla 'Bekletme' Tartışması: Seçimi AK Parti Kazandı, Hazmedin!
222

 

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Türk Hava Yolları yolcuları arasında, uçağın Nebati yüzünden bekletildiği iddiası üzerine tartışma yaşandı. Bu olay, gözlerimizi bir kez daha bir uçağın rötar yapma sebepleri üzerine çevirmemizi sağladı.

Ankara'dan İstanbul'a uçmakta olan Türk Hava Yolları uçağının hava muhalefeti sebebiyle rötar yaptığı bildirildi. Ancak bazı yolcular, bu durumun gerçek sebebinin Nebati olduğunu düşündü ve bu konuda seslerini yükselttiler. Yolcuların tepkisi, Nebati'nin bakan olduğu ve seçimleri AK Parti'nin kazandığı gerçeğini bir kenara bırakarak, tarafsız ve adil bir şekilde, uçağın neden rötar yaptığına odaklanma ihtiyacını bir kez daha ön plana çıkardı.

Nebati'nin, yolculara "Hazmedin kardeşim! Seçimi AK Parti kazandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı" şeklinde verdiği yanıt, bana göre, uçağın rötar yapma sebebi hakkındaki gerçekleri örtbas etmeye çalışan bir beyan. Bu yanıt, bir siyasi partinin seçim kazanmasının, vatandaşların haklarının gasp edilmesine bir gerekçe olamayacağını hatırlatmamızı gerektiriyor.

Bunun yanında, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun'un "Seçimi kazandınız ama 85 milyonun gönlünü bir türlü kazanamadınız" şeklindeki sözleri de önemli. Bu sözler, kazanılan seçimlerin, hükümetin halkın tamamına hizmet etme sorumluluğunu taşıdığını hatırlatıyor.

Bu olay, bize, bir uçağın rötar yapmasının çok sayıda sebebi olabileceğini hatırlatıyor. Ancak bu sebepler arasında bir hükümet yetkilisinin geç kalması veya bir uçağı bekletmesi olmamalı. Ayrıca bu durum, hükümet yetkililerinin halka karşı olan sorumluluklarını da bir kez daha hatırlatıyor.

Nebati'nin yanıtı, demokrasinin sadece bir seçimle kazanılmayacağını, aynı zamanda halkın güvenini ve sevgisini de kazanmayı gerektirdiğini hatırlatıyor. Gerçekten de, demokrasi, sadece seçim sandıklarında kazanılmaz; demokrasi, aynı zamanda vatandaşların günlük yaşamlarında, onların haklarına saygı göstererek ve hizmetlerini yerine getirerek kazanılır.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği