Mustafa Taşyıldız'ın Büyük Bisiklet Macerası: Yağmurun Altında Pedal Çevirmekten Kamyon Sıçratmalarına!
222

Bisiklet tutkunu Mustafa Taşyıldız, bir günlük dinlenme süresinin ardından çıktığı büyük turuna devam etti. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve Lüleburgaz'a dek kendisine eşlik eden yağmur, onun yolculuğunu bir o kadar zorlaştırsa da, bu kararlı pedalcının hızını kesemedi. Üstüne üstlük, yol boyunca kamyon şoförlerinin kasıtlı ya da kasıtsız yaptığı sıçratmalar, Mustafa'ya hem bir miktar serinlik hem de ilginç bir 'doğal duş' deneyimi yaşattı.

İçten içe titrerken bile, durmanın daha da zor olacağını düşünen Taşyıldız, güneşi görünceye dek pedallarını sürdü. Molada bisikletini yıkayıp yeniden sahnede yerini aldı. Günün sonunda, 138 km'lik yolculuk ve 1079 metrelik tırmanışı tamamladı. Selimiye Camii'nin heybetli silueti önünde, günün yorgunluğunu üzerinden atarak, hak ettiği istirahate çekildi.

Bisiklet, bir karayolu hakkıdır ve bu hak kesinlikle çiğnenemez - Taşyıldız'ın vurgulamak istediği en önemli nokta belki de bu. Maalesef, bazı sürücüler karayollarını kendi mülkiyetlerindeymiş gibi görüyorlar. Fakat unutmamak gerekiyor ki, bir bisikletli sürücüye en fazla 1.5 metre mesafeyle yaklaşılmalıdır. İlginç bir paradoks olarak, bisiklet kullanımındaki artış ne yazık ki bisikletli ölümleri de artırıyor.

Bir bisikletli gördüğünüzde, yavaşlayın, dikkatli olun ve bisikletçiyi korkutmadan, saygıyla geçin. Unutmayın ki, bisikletçinin kaportası yok, tamponu yok; onların tüm varlığı iki teker üzerinde. İki teker üzerindeki bu varlığı korumak, aynı zamanda tüm sürücülerin de sorumluluğudur.

Mustafa Taşyıldız, tüm yolculuk severlere, bisikletçilere ve sürücülere huzurlu, sağlıklı ve mutlu bayramlar dilerken, aynı zamanda onların bisikletçilere karşı daha anlayışlı ve saygılı olmalarını istiyor. Çünkü unutmayın, yolculuk; keşif, macera ve özgürlük demektir, korku değil.

Gökhan Demirtaş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği