Mustafa Taşıyıldız'ın Gaziantep Yolculuğu: 26. Gün
222

26. günün de  olan Mustafa Taşıyıldız'ın Türkiye turu her geçtikçe daha çetin geçiyor. Dün 183 km düz yolu pedallayarak geçen Taşıyıldız, bu sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gözlerini açtığında "Acaba bugün bir durup dinlensem mi?" diye aklını başından almaktan. Ama rota öyle kolay aşılmayacak. Yolcu olmayı tercih edenlere tavsiyemiz, seyahatleri sırasında ihtiyaç duyacakları motivasyonve cesratelerini yanlarında bulundurmaları.

Gün boyunca artan sıcaklık Taşıyıldız'ı zorluyor. Tırmanış sırasında termometre 53 dereceyi gösterdiğinde, var olan enerjisini korumak adına yolculuğun ağırlığını su arayışına ayırıyor. Mataralarını doldurmak zorunda kalıyor, gıda yerine su tercih ediyor ve hatta yol üzerindeki tırcılardan bile yardım talep ediyor.

Nihayetinde antik çağlarda "Gavur Dağı" olarak Ölüm Nur Dağı'nı zorda olsa geçmeyi başarıyor ve Sakçagöz'e ulaşmayı hedefliyor. Ancak yorgunluk ve ölümler karşısında hedefini Nurdağ olarak değiştiriyor.

Rotası zorlaşmaya devam ediyor çünkü artık deprem bölgesine girmiş durumda. Konaklama yerlerini bulmak her yolu daha zor. Şu anda bir konteynır kentte gecelemeye karar vermiş durumda ve depremzedelerle dertleşerek bir nevi moral depoluyor.

Yarın Gaziantep'e doğru yola çıkacak olan Taşıyıldız, her türlü zorluğa rağmen yolculuğunu sürdürmeyi planlıyor. Bolu net okuyucularına serüvenine tanık oldukları için teşekkür ediyor.

Diyar Diyar dolaşan, yerel hikayeleri ulusal ölçeğe taşıyan ve zorlu rotaları aşarak spor dünyamızın önemli bir parçası olan Mustafa Taşıyıldız'a selam olsun. Yolculuğunun devamında kendisine başarı dileklerimizi iletip takipcisi olmaya ve sizlere gün be gün yolculuk serüvenini anlatmaya devamedeceğiz. Takipte kalın.

Gökhan Demirtaş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği