Mustafa Deverenli BoluNet Özel Haber- 2 Röportajında:
222

Bolu'nun Yarınına Dair Kritik Açıklamalar: Mustafa Deverenli BoluNet Röportajında!

BOLUNET ÖZEL HABER- 2

Bolu'nun geleceği, her daim gündemin ön sıralarında yer alıyor. Bu kapsamda, şehrin vizyonuna ve geleceğine dair en kritik açıklamalarda bulunan tecrübeli isim Mustafa Deverenli ile BoluNet olarak özel bir röportaja imza attık. Bu röportaj, Deverenli'nin Bolu'nun yarınına dair planlarına, vizyonuna ve bu vizyonun şehir için ne ifade ettiğine dair birçok kritik bilgiyi içeriyor.


BoluNet Röportaj: Mustafa Deverenli ile Bolu'nun Geleceğini Şekillendirme Planları

BoluNet- Öncelikle kendinizi Bolu halkına kısaca tanıtır mısınız?

M. Deverenli- 1969 yılı Kıbrıscık ilçesi doğumluyum. İlk, orta ve liseyi burada okudum. Sonra sırasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Tapu ve Kadastro Bölümünü ve İstanbul Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği bölümünü 1993 yılında bitirdim.1993 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün açmış olduğu sınavı kazanarak devlet memurluğuna başladım. 1998 yılında atama ile Bolu Kadastro Müdürlüğünde mühendis ünvanı ile çalışmaya başladım. 2010 yılına kadar bu müdürlükte mühendis, kontrol mühendisi ve müdür vekili olarak çalışmaya devam ettim. Özellikle ilimizde yaşanan 1999 depreminden dolayı kriz masası, hak sahipliği çalışmaları, kalıcı konutların yer seçimi, çadır kent ve prefabriklerin yapıldığı yerlerde ölçü ve yerleştirme işlerinde görev aldım. 2010 yılında kurumun açmış olduğu LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosu) sınavını kazanarak yasa gereği görev yerimde çalışamadığımdan Sakarya ilinde LİHKAB bürosu açtım. 2014 yılına kadar bu büroda faaliyetlerimi yürütürken 2014 yerel seçimlerinden sonra o zamanki Adapazarı Belediye Başkanının teklifi üzerine Adapazarı Belediyesinde teknik işlerden sorumlu başkan yardımcı olarak çalışmaya başladım. Bu görevi 2018 yılına kadar yürüttüm. 2018 yılında Sakar Büyükşehir Belediyesine geçiş yaparak burada İmar ve Şehircilik Daire Başkanı olarak çalışmaya başladım. Yine bu belediyede 2021 yılında yeni kurulan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına kurucu daire başkanı olarak başkanımızın görevlendirmesi üzerine çalışmaya başladım halende bu görevi devam ettirmekteyim.

 1988 yılından beri Bolu’da yaşamaktayım ve ikamet etmekteyim. Evli ve iki çocuk sahibiyim.  Mesleğimle ilgili her türlü yeni ve teknolojik yeniliği yakından takip etmekle beraber her türlü yazılım ve donanımı kullanmaktayım.

BoluNet- Belediye başkan aday adayı olmaya sizi ne motive etti?

M. Deverenli- Belediye Başkanı olmak istememdeki en büyük etken yüksek motivasyonum ve yaklaşık 30 yıllık mesleki tecrübem. Bu 30 yıllık tecrübenin 8 yılının belediyecilikte geçtiğini düşünürsek hamlıktan olgunluğa eriştiğine inandığım bilgi ve tecrübemle özellikle şehirleşme olarak şehrime fayda sağlamayı kendime amaç edindim.

BoluNet- Bolu'nun gelecekte nerede olmasını istiyorsunuz? Bu vizyonu gerçekleştirmek için hangi adımları atmayı planlıyorsunuz?

M. Deverenli- Yıllardır şehrimize hizmet eden her başkanın önceliği inanıyorum ki, Türkiye şehirleri arasında Bolunun özel bir konumda yer alması olmuştur. Benim de önceliğim şehrimizin ülkemizde ve dünya şehirleri arasında anılan bir yere sahip olmasını sağlamaktır. Bu anlamda önceliğim halkımızın bu şehir ile ilgili hayalinin ne olduğunu tespit etmek ve halkın sesine kulak vererek mutlu, huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir şehir inşaa etmek olacaktır.

BoluNet Yorumumuz:

Deverenli'nin cevapları, Bolu'nun yarınına dair olan tutkusunu ve vizyonunu gözler önüne seriyor. Tecrübesiyle ön plana çıkan Deverenli'nin, Bolu'nun geleceği için somut planlarının ve projelerinin olduğunu görmek, halk için umut verici. Şehrin birçok alanda kalkınma ve gelişim hedefleriyle ilgili nasıl bir yol izleyeceği konusunda büyük bir merakla beklenen aday adayı Deverenli'nin, Bolu'ya nasıl bir dokunuşta bulunacağını zamanla göreceğiz. BoluNet olarak, şehrin geleceğini yakından takip ediyor, siz değerli okurlarımıza en doğru ve güncel bilgileri sunmaya devam ediyoruz.

Yarın, Deverenli ile yapılan röportajın 3. bölümü ile devam ediyoruz.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği