Mustafa Deverenli: Bolu'nun Geleceği ve Sorunları Üzerine Özel Açıklamalar. Özel Haber- 3...BoluNet
222

Bolu'nun Geleceği için Adımlar: Mustafa Deverenli ile Özel Röportaj- 3

BoluNet'in değerli okurları, Mustafa Deverenli ile devam eden özel röportaj serimizin üçüncü bölümüyle karşınızdayız. İlk iki bölümde Bolu'nun geleceğine dair Deverenli'nin vizyonunu ve hedeflerini detaylı bir şekilde ele aldık. Bu bölümde ise; deprem, ulaşım ve yerel iş sahiplerinin desteklenmesi gibi konulara odaklanıyoruz.

BoluNet- Bolu'nun şu anki en büyük sorunlarına göre, bu sorunları çözmek için neleri öncelikli olarak ele alacaksınız?

M. Deverenli- Kısaca ilimizin bazı sorunları ile ilgili örneklemeler yapacağım. Birinci olarak; biliyorsunuz yaklaşık 5-6 ay önce küçük de olsa ilimizde bir deprem yaşandı. O gün gördük ki panikle yollara çıkan insanlar nedeniyle tüm yollar kapandı. Demek ki ilimizi paydaş kurumlarla beraber olası her türlü afet öncesine ve afet sonrasına karşı hazırlamamız lazım. Burada da yerel yönetimlere büyük görev düşmektedir. Özellikle 1999 depremini yaşamış binaların dönüşümü önceliğimiz olmalıdır. Yani Kentsel Dönüşüm. Deprem dışında her an yaşamak da olduğumuz diğer doğal afetler (sel, taşkın, heyelan, yangın vb.) içinde şehrimizi en hızlı şekilde hazırlamamız lazım yani Bolu’muzu Afetlere Dirençli Bir Şehir haline getirmemiz lazım.

İkinci olarak ulaşım olduğunu düşünüyorum. Şehir içi toplu taşımada hat sayılarında yetersizlik var. Bu durumda insanların daha çok kişisel araçlarını kullanması anlamına geliyor.  Tabi ki özellikle iş başlangıç ve bitiş veya okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik sıkışıklığı ve otopark sıkıntısına yol açıyor. Ulaşım konusunun her yönü ile iyi çalışılması ve organize edilmesi gerekiyor.

Üçüncü olarak ilimize karayolu dışında herhangi bir ulaşım yok. Yani otoyol ve D-100 karayolu. Hızlı tren neden olmasın. Bunun için belki sadece belediye olarak değil tüm il olarak mücadele etmek gerekecek. Ben ille de yaparım diye söz vermek istemiyorum ancak sonuna kadar bu süreç için mücadele edeceğim.

BoluNet- Bolulu vatandaşların belediye kararlarına katılımını ve şehir yönetimine dahil olmalarını nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?

M. Deverenli- Bir kere ulaşılabilir bir başkan olmak ve vatandaşla iç içe olarak onların sesine kulak vermek istiyorum. Çünkü ben onlardan biriyim. İnsan olmak ve insanca yaşamak için gerekli koşullara sahip olmak benim için önceliktir. Bu nedenden ötürü başkan olduğum takdirde benim için değişen bir şey olmayacak. Çünkü ben yine pazara giden, caddede yürüyen ya da karaçayıra amatör maçlara giden her zaman Boluspor destekçisi ve vatandaşlarla zaman geçiren birisi olacağım. Halkla ilişkiler departmanlarını çok önemsiyorum. Vatandaşlarımızın fikirlerine tek başına yetişmem mümkün olmadığında çalışma arkadaşlarımın aktif olarak sahadaki seslere kulak veren bir ekipten oluşmasına önem vereceğim. Belediyecilik tamamen bir ekip işidir. İyi bir lider ve ekip her yere yetişebilir düşüncesindeyim.

İkinci olarak belediyelerin en önemli yönetim birimi Belediye Meclisidir. Dolayısıyla Belediye Meclisini mümkün olduğunca farklı meslek grupları ve STK’ları temsil eden kişilerden oluşturmak istiyorum.

Üçüncü olarak sıkça mahalle, muhtarlık ve STK toplantıları yapmak olarak açıklamak istiyorum.

BoluNet- Bolu'nun ekonomik kalkınmasını hızlandırmak ve yerel iş sahiplerini desteklemek için hangi projeleri hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?

M. Deverenli- İlk olarak belediyemiz sınırları içinde yatırım yapmak isteyen her türlü yatırımcının önünü açmak için her türlü mevzuatsal işlemlerini hızlı bir şekilde çözmek önceliğimiz olacaktır. Diğer taraftan yetki alanı dışında olacak yatırımlar için ilgili kurumlar nezdinde gerekli her türlü yardım ve teknik destek de bulunmak da olacaktır. Yerel iş sahipleri ile ilgili olarak da belediyemiz imkanlarına göre çeşitli ekonomik desteklemeler yapılabilecektir.

Özel röportaj serimizin bu bölümünde, Mustafa Deverenli'nin Bolu için atmaya hazırlandığı adımları detaylıca inceledik. Deverenli'nin, şehrin karşılaştığı sorunlara dair gerçekçi ve yenilikçi yaklaşımları, Bolu'nun sürdürülebilir bir geleceğe sahip olması için umut veriyor. BoluNet olarak, Deverenli'nin vizyonu ve hedeflerini ele aldığımız bu serinin son bölümünü de yarın okurlarımızla paylaşacağız. Bolu için umut vadeden bu röportaj serisini takipte kalın!

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği