Murat Canbaş: Türk Cimnastiği'nin Parlayan Yıldızı Anılıyor - BoluNet
222

Anılarla Murat Canbaş: Türk Cimnastiği'nin Unutulmaz Yıldızı

 

BOLU - Bugün, Türk cimnastiğinin parlak yıldızı Murat Canbaş'ı vefatının 30. yılında anıyoruz. Bolu'da 1975 yılında dünyaya gelen ve genç yaşta Türkiye'yi uluslararası arenada gururla temsil eden Canbaş, 1994 yılında, henüz 19 yaşındayken trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı.

 

Murat Canbaş, cimnastik kariyerine başladığı andan itibaren büyük başarılara imza attı. Yedi yaşında başladığı cimnastikte, 1986 yılında Macaristan'da düzenlenen Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda ilk altın madalyasını kazandı. Bu başarısı, onu Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini çeken bir sporcu haline getirdi. Kısa kariyerine birçok uluslararası başarı sığdıran Canbaş, dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalyalar kazanmanın yanı sıra, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları ile de adından söz ettirdi​.

 

Murat Canbaş'ın adı, Bolu'da caddeler ve bir spor salonu ile yaşatılıyor, genç sporculara ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Canbaş, kısa yaşamına rağmen, Türk cimnastiği ve spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

 

Vefatının 30. yılında, Murat Canbaş'ı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Onun izinden giden sporcular, onun başarılarıyla motive oluyor ve Türk cimnastiğinin gelişimine katkıda bulunuyorlar. Murat Canbaş, genç yaşta kaybetmemize rağmen, başarıları ve azmi ile Türkiye'nin spor tarihinde daima yaşayacak​.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği