Milletvekilinin Fındık Feryadı: Emekli Maaşı Yetiyor da Vekil Maaşı Yetmiyor mu?...BoluNet
222

Milletvekilinin Derdi, Emekliyi Gerdi!

Sakarya'nın şanlı milletvekili Lütfi Bayraktar, milletvekili maaşlarının 'az' olduğunu iddia ederek dert yandı. Evet, doğru duydunuz! Ülkemizde emekli maaşları ile geçinemeyen binlerce insan varken, Bayraktar'ın bu sözleri sosyal medyada haklı bir fırtına estirdi.

"Rabbime hamd olsun fındığım var," diyen Bayraktar, belki de fındık fiyatlarının artmasını bekliyor. Yoksa milletvekili maaşıyla geçinemediğini mi düşünüyor? Emeklilik maaşı alan emeklilerin sayısı artarken, bu maaşların toplam içindeki payı azalıyor. Emekliler için zor bir durum bu. Ancak Bayraktar için asıl zor olan, milletvekili maaşının yetersizliği olmalı!

Türkiye'de emeklilere yönelik bütçe transferi, vergilerdeki ve milli gelirdeki artışa rağmen emeklilik hesaplama sistemindeki değişiklikler nedeniyle yarı yarıya azaldı. Ancak Bayraktar'ın bu konudaki derdi, milletvekili maaşının yetersizliği. Belki de Bayraktar, emeklilik maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini savunurken, kendi maaşının da asgari ücretin üzerinde olmasını istiyor.

Mevcut emekli maaşı temel giderleri karşılamaya yetmediğinden, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşit veya daha yüksek olması gerekiyor. Ancak Bayraktar'ın bu konudaki önerisi nedir? Belki de milletvekili maaşının asgari ücretin üzerinde olması gerektiğini düşünüyor.

Asgari emeklilik maaşı en az asgari ücret seviyesine yükseltilmeli ve tüm emeklilerin maaşları da buna göre kademeli olarak güncellenmelidir. Ancak Bayraktar'ın bu konudaki düşüncesi nedir? Belki de milletvekili maaşının asgari ücretin üzerinde olması gerektiğini düşünüyor.

Bayraktar'ın milletvekili maaşının yetersizliği konusundaki dertleri, emeklilerin maaş sorunlarına göre oldukça komik ve ironik görünüyor. Belki de Bayraktar, emeklilerin maaş sorunlarına daha fazla odaklanmalı ve kendi maaş sorununu bir kenara bırakmalıdır.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği