Milletin İradesi, Çocuk Bayramıyla Taçlanıyor... BoluNet
222
 
 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI: MİLLETİMİZİN İSTİKLAL MARŞI

 

Türk milletinin yeniden doğuşunun simgesi, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun altının çizildiği ve tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramın adıdır 23 Nisan. Milli mücadelenin en karanlık günlerinden bir ışık olarak doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümü, Türk tarihinin dönüm noktalarından biridir ve bu yıl 104. yılını coşkuyla kutluyoruz.

 

Bu özel günde, milletimizin iradesinin vücut bulduğu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki bir mücadelenin, sadece bir milletin kaderini değiştirmekle kalmayıp, dünyadaki tüm çocuklara umut olacak bir bayrama dönüşmesi, yalnızca Türkiye için değil, tüm insanlık için fevkalade bir anlam taşımaktadır.

 

23 Nisan 1920'de atılan adımlar, bir ulusun kendi kaderini eline alışının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişinin simgesidir. Atatürk'ün çocuklara olan inancının ve onlara verdiği değerin bir göstergesi olarak bu günü, dünyadaki tüm çocuklara armağan etmesi, çocukların eğitimine, sağlığına ve mutluluğuna verilen önemin altını çizer.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli egemenlik anlayışının gelecek nesillere taşınmasının yanı sıra, çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesinin önemini vurgular. Türk milleti, bu bayramla çocuklarına olan inancını, geleceğin teminatı olduklarını ve dünya çocukları ile kardeşlik bağlarını pekiştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da meydanlar çocukların neşesiyle şenlenecek, gökyüzü uçurtmalarla renklenecek ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın sesi, Türk milletinin bağımsızlığının ve egemenliğinin yankısı olacak.

 

Milletimizin ortak sesi, çocuklarımızın geleceğe taşıyacağı ve sonsuza dek koruyacağı bu anlamlı gün, demokrasimizin temellerinin atıldığı, cumhuriyetimizin teminat altına alındığı bir gün olarak hafızalarda yer edinmiştir.

 

Bu vesileyle, Türk milletinin ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, milletimizin istiklal ve istikbalini temsil eden bu anlamlı günde tüm yüreklerin sevgi, umut ve kardeşlik duygularıyla dolmasını dileriz.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği